Cansuyu Ramazan 2013 değerlendirmesi yapıldı

Kimse Allah’ın rahmetinden umudunu kesmesin

Cansuyu Ramazan 2013 değerlendirmesi yapıldı
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2013 Ramazan değerlendirme toplantısını Konya’da yaptı. İslam dünyasının farklı coğrafyalarının tek tek ele alındığı toplantıda konuşan Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü yaptığı değerlendirmede; “Kimse Mısır’ı, Suriye’yi görüp de Allah'ın rahmetinden ve bereketinden ümidini kesmesin. Ümitsizlik insanı imansızlığa götürür” dedi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2013 Ramazan değerlendirme toplantısını Konya’da yaptı. Mısır’da devam eden mücadele ve katliamın yoğun olarak ele alındığı toplantıda dünyanın farklı ülkelerine giden Cansuyu ekipleri ile Cansuyu’nun Türkiye’deki temsilcilikleri raporlarını sundular ve yapılması gerekenler konuşuldu.

MISIR’DAKİ DİRENİŞ İSLAM ALEMİNİN HASRET KALDIĞI BİR DİRENİŞTİR

İslam dünyasının farklı coğrafyalarının tek tek ele alındığı toplantıda konuşan Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü yaptığı değerlendirmede; “Kimse Mısır’ı, Suriye’yi görüp de Allah'ın rahmetinden ve bereketinden ümidini kesmesin. Ümitsizlik insanı imansızlığa götürür” dedi. Köylü; “Mısır halkının yaptığı direniş her türlü takdirin üzerindedir.  Mısır'daki Müslüman kardeşlerimizin yapmış oldukları direniş, İslam aleminin hasret kaldığı bir direniş. Silah kullanmadan kendi haklarını arıyorlar. Silahlı, makineli tüfekli askerlere ve polislere karşı mücadele veriyorlar. Çanakkale şehitleri için merhum Akif Ersoy, 'Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi' demişti. İşte Mısır'daki Müslüman kardeşlerimiz de Bedrin aslanları gibidir. Onların başarısı tüm ümmetin başarısı olacaktır” şeklinde konuştu.

BATI’YA GÖRE KİTABA UYAN HERKES RADİKAL MÜSLÜMAN

Dünya'nın birçok yerinde Müslümanların zulüm gördüğünü dile getiren Köylü, “Batılılara göre Allah'ın kitabına uyan herkes radikal Müslüman'dır. Onlar Büyük Ortadoğu Projesi ile de bölgenin sınırlarını yeniden çizip, Müslümanları terörist ilan ederek, ezmeye çalışıyorlar. Ama kimse Allah'ın rahmetinden ve bereketinden ümidini kesmesin. Ümitsizlik insanı imansızlığa götürür. Allah'ın sözünde hilaf olmaz. Allah kendi kitabını sonsuza dek koruyacağını söylüyor. Allah kendi kitabını koruyacaktır. Bizler de İslam birliğini nasıl kuracağız bunu tespit etmeliyiz. Çalışmalarımızı nasıl yapmamız gerektiğine karar vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

MAZLUM COĞRAFYALAR TEK TEK ELE ALINDI

Toplantıda Cansuyu’nun faaliyet gösterdiği ülkeler ve iller tek tek ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde Mısır, Somali, Kenya, Etiyopya, Nijer, Burkina Faso, Pakistan, Bangladeş, Arakan, Suriye, Lübnan, Çeçenistan ve Filistin gibi ülkelerin yanı sıra Afyon, Balıkesir, Denizli, Elazığ, Hatay, Isparta, İzmir, Konya, Samsun, Gaziantep, İstanbul gibi iller de tek tek ele alındı. Her geçen yıl daha fazla kişiye ulaştıklarını ifade eden temsilciler ve ekip liderleri hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209