MMG BASIN AÇIKLAMASI

Ortadoğu’da bir müddettir devam eden gelişmeler nedeniyle büyük olan üzüntümüz en son Suriye’de yaşanan katliam nedeniyle bir kat daha artmıştır.

MMG BASIN AÇIKLAMASI
MMG BASIN AÇIKLAMASI



Ortadoğu’da bir müddettir devam eden gelişmeler nedeniyle büyük olan üzüntümüz en son Suriye’de yaşanan katliam nedeniyle bir kat daha artmıştır.



Ne İslamiyet ne de insanlık ile bağdaşmayan bütün bu eylemleri gerçekleştirenleri, destekleyenleri, yönlendirenleri ve buna sessiz kalan yönetimleri lanetliyoruz.Bu olaylar, Batı dünyasının menfaatine gelmediğinde, kendilerinin belirledikleri demokrasi ve insan hakları kurallarının asgari şartlarını bile savunmaktan geri duran çifte standartlı yaklaşımlarını bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir.



Batı dünyasının bu yaklaşımından daha da üzücü olan İslam dünyasının içinde bulunduğu çaresiz, ilgisiz ve kardeşlik hukukuna uymayan tutumudur. Elindeki tüm maddi ve manevi imkânlarını, ülkesi insanının gelişimine, mutluluk ve refahına, hakça adil bir paylaşım düzeninin sağlanmasına, düşmanlarına karşı güçlenme ve insanlık yararına değer üretmeye kullanması gereken yönetimler bunun yerine halklarının daha fazla barış, adalet, demokrasi isteklerinin bastırılması için her türlü gücü vahşet boyutlarına kadar kullanmaktan çekinmemektedir. Bugün Suriye’de yaşanan ve binlerce masumun ölümüne neden olan zehirli gaz kullanımı bunun son geldiği noktadır. Aynı şekilde Mısır’da yaşanan olaylar da bunun ayrı bir göstergesidir.



Bütün bu haksızlık, zulüm ve yanlış uygulamaların bir an önce son bulması adına başta milletimiz ve hükümetimizin gösterdiği ve göstereceği tepkiler çok önemlidir. Her türlü zulmün ve haksızlığın karşısında olarak, Milletimize ve Devletimize yakışan ağır başlılıkla, konu dünya gündemine getirilip, dünya milletlerinin bu konuda ortak tavır geliştirmeleri yönünde gayret gösterilmelidir.



Dünyanın bu en kritik ve stratejik coğrafyasında bulunan, ekonomik ve sosyal alanda sağlanan gelişmeler ile kendine güveni artan ve bölgesinde istikrar ve güç timsali haline gelen ülkemizin dış mihraklar tarafından bu kaosa dahil edilmek istenmesi söz konusu olabilir. Milletimiz ve devletimizin bu tip oyunlara düşmemesi için her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya, birlik ve beraberlik içerisinde, sağduyu ve itidalle hareket edeceğine olan inancımızla Suriye ve Mısır’da meydana gelen olaylarda ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, kardeş Suriye ve Mısır halklarının acılarını paylaşıyoruz.



Müslüman dünyanın yöneticileri, entelektüelleri ve halkları da bugün gelinen durumun vebalini bir şekilde taşımaktadırlar. İslam dünyasının içerisinde bulunduğu durumdan bir an önce çıkıp, bilim, sanat, kültür ve insan haklarında değer üreterek gerçekten kendisine yakışır medeniyeti kurmak yolunda ayağa kalkması duası ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.





MİMAR ve MÜHENDİSLER GRUBU

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209