Koreli Heyetin Eyüp Sultan Gezisi

Kore İstanbul Kültür Merkezi ve Kore’deki yedi dini temsil eden Kültürlerarası Diyalog Platformu “KCRP” işbirliği ile Güney Koreli din adamları, Türkiye’yi ziyaret etti.

Koreli Heyetin Eyüp Sultan Gezisi

 KCRP Genel Sekreteri Dr. Byun Jin Heung, KCRP Dinlerarası Diyalog Komitesi Başkanı ve  Prof. Metodist Teoloji Üniversitesi Dr. Lee Jung Bae, Kore Budizmi Jogye Mezhebi - Sosyal İşler Direktör Yardımcısı Ven Kwon oh Jung, Budizm Won Mezhebi - Sosyal-Kültürel İşler Direktörü Rev.Jung In ho,    Hanyang Üniversitesi  Prof. Yoon Suksan, Kore Katolik Piskoposlar Konferansı - Hıristiyan Birliğini Sağlama ve Dinlerarası Diyalogdan Sorumlu Direktör Mr. Yang Deog Chang,  Kore Kültürü için Katolik Akademisi Müdür Yardımcısı Dr. Park Moon Soo, Prof. MyoungJi Üniversitesi Dr. Park Hyon Do, Kültür Spor ve Turizm Bakanlığı Yetkilisi Mr. You Jae Sik, KCRP Proje Koordinatörü Ms. Ahn Hyun Mi, İstanbul Kültür Merkezi Müdürü Huseyin Yiğit ve İstanbul Kültür Merkezi Akademik Koordinatörü Kadir Ayhan Eyüp Sultan’ı ziyaret etti.

İlk olarak İzmir’e giden grubun ikinci durağı ise İstanbul Eyüp oldu.  Eyüp’ü ziyaret eden din adamlarını Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu  karşıladı.  Sultanzade Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda, Eyüp Sultan’ın tarihini anlatan Başkan İsmail Kavuncu,  ilçede gerçekleştirilen faaliyetler ve ziyaretleri aktardı.  Kültürlerarası diyalogun önemine değinen Başkan İsmail Kavuncu, konuklara Eyüp Sultan figürlü altın işlemeli tabak hediye etti.  Güney Kore Başpiskopos Kim Hee Joong heyet adına Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya heyet adına ülkenin simgesi olan bir hediye verdi. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209