Mısır Halkına Destek Basın Açıklaması

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı Gaziosmanpaşa meydanında düzenlediği basın açıklaması ile Mısır'da yaşanan katlamaları protesto etti.

Mısır Halkına Destek Basın Açıklaması
 Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı Gaziosmanpaşa meydanında düzenlediği basın açıklaması ile Mısır'da yaşanan katlamaları protesto etti.

Gaziosmanpaşalıların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda basın açıklamasını Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Bilal Ay yaptı. AY basın açıklamasında şunları söyledi:

Değerli Basın mensupları, Kıymetli Gaziosmanpaşalılar,

Gaziosmanpaşa’mızın bu en büyük meydanında, başta Mısır Darbecilerini ve vahşice sürdürdükleri katliamları olmak üzere, Suriye'de, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da, Bangladeş'de, Myanmar'da, kısaca dünyanın dört bir yanında yapılan zulümleri lanetlemek ve başta Mısır'ın meşru başkanı Muhammed Mursi'nin, masum Mısır halkının ve bütün mazlumların yanında olduğumuzu beyan etmek için toplanmış bulunuyoruz.

Gün geçmiyor ki içimizi dağlayan bir haberle karşılaşmayalım. Dünyanın dört bir yanında zulüm kol geziyor. Daha dün, Suriye'den gelen minicik günahsız yavruların görüntüleri yüreklerimizi parçaladı. Rabbim azizdir, intikam sahibidir ve her şeyi hakkıyla bilendir. Bu yapılanların hiçbiri yapanların yanında kalmayacaktır.

Bildiğiniz gibi bundan 53 gün önce Mısır'ın seçimle işbaşına gelmiş ilk sivil iktidarı, Sisi Komutasındaki Mısır ordusu tarafından bir darbe ile görevden uzaklaştırılmıştı. Hiçbir temiz vicdanın kabul etmeyeceği bu darbeyi protesto etmek için Mısırlılar meydanları doldurmuş, şiddete başvurmadan, kendi hak ve iradelerine sahip çıkma mücadelesi veriyorlar, meydanlarda namaz kılıp dua ederek, protestolarını en medeni şekilde ortaya koyuyorlardı.

Başta Türkiye, Pakistan, Malezya, Endonezya olmak üzere bütün dünyada, hakkı üstün tutan insanlar bu hukuksuzluğa karşı mitingler ve gösterilerle bu darbeyi protesto etti.

Darbeci yönetim, uyarıları dikkate almadığı gibi maalesef, geçtiğimiz hafta göstericilere kanlı bir şekilde saldırmaya başladı. Gerek keskin nişancıların hedef gözeterek yaptıkları atışlarla, gerekse sivil halka rastgele sıkılan kurşunlarla gerçekleştirilen bu hain saldırılar sebebiyle binlerce Mısırlı kardeşimiz şehit oldu, onbinlercesi de yaralandı.

Bu kanlı saldırı, Mısır darbe yönetiminin Mısır halkına ihanetinden başka bir şey değildir. Sivil halka karşı silah kullanılması kesinlikle kabul edilemez.

Darbeciler tarafından ordu adına yapılan bir açıklamada, "Mısır halkını teröristlerden ve radikallerden korumak için kendi kanımızı dökmeye hazırız" denilmişti. Meydanlarda Kuran okuyup namaz kılan ve Rabbimiz Allah diyen Mısır halkı mı terörist? Sina bölgesinde kısa bir süre önce, terörist devlet İsrail’in insansız hava araçları 5 Mısırlıyı şehit ederken neredeydiniz? Niçin topraklarınıza saldıran terörist devlet İsrail'e karşı sesiniz çıkmadı?

Ey Mısır Ordusundaki İnsanlar!

Kardeşkanı dökmemeniz için sizi bir kez daha uyarıyoruz ve diyoruz ki, küresel güçlere yaranabilmek adına kendilerini emperyalistlere kiralamış birkaç generalden aldığınız emirle öldürdüğünüz masum Mısırlıların ahı er geç sizi bulur. Gelir gelmez Filistin'in can damarlarından birisi olan Refah sınır kapısını kapatarak terörist devlet İsrail’e topuk selamı veren Sisi ve ekibi siyonizmin oyuncağı olmuş piyonlardır. Makamı, mevkisi ne olursa olsun, Allah'a isyanı emreden hiç kimseye itaat edilmez.

Buradan Türkiye Hükümetine ve Başbakan’a çağrıda bulunuyoruz!

Darbe gayri meşrudur demeniz yetmez! Başta İslam İşbirliği Örgütü olmak üzere bütün uluslararası platformların “Katliamın Durdurulması ve Mısır'da seçilmiş meşru hükümete dönülmesi” noktasında harekete geçirmelisiniz.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı, “Darbecilerine yapılan yardımları durdurmak” ve “Darbeci yönetim işbaşında kaldığı sürece, BM üyelerinin Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya alması” da dâhil etkin kararlar aldırmaya zorlamalısınız. Bu zulmün son bulması adına ne gerekiyorsa yapmalısınız.

Kendisi de Kahire doğumlu olan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na da çağrıda bulunuyoruz.

Bulunduğunuz makam, söylenme değil, icra makamıdır. Bahane olabilecek bütün her şeyi bir kenara bırakıp, başta Mısır olmak üzere, Suriye, Afganistan, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Bangladeş, Myanmar ve ismini sayamadığımız Müslüman beldelerdeki akan kanın ve yapılan zulümlerin bir an önce durdurulması noktasında İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bütün üyelerini harekete geçirmelisiniz. Eğer teşkilat içerisinde bunu yapmanıza engel olanlar var ise, bu durumu açık açık ifade ederek Müslümanları bilgilendirmelisiniz.

 

Hakkı üstün tutan aziz Mısır Halkı!

Allah'ın yardımı ve rahmeti üzerinize olsun ve rabbim şehitlerimizin şehadetini kabul etsin. Selam olsun hepinize. Biz Türkiye olarak Mazlum Mısır halkının yanındayız. Şehitlerin yanındayız. Siz de meşru iktidarın yanında olun, sokakları ve meydanları darbecilere bırakmayın ve kardeşkanı akıtacak yaklaşımlardan uzak durun. Milli Görüş, dünyadaki zulümlerin son bulması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir. Zulme dur diyecek İslam Birliği ve Barış Gücü’nün kurulacağı günler yakındır inşallah.

Ey darbeye, darbe dahi diyemeyenler!

Ey Ahlaksızca Mursi'ye, “Davandan vazgeç, özgürlüğüne kavuş” teklifinde bulunanlar!

Ey “Derin endişelerimiz var” gibi ifadelerle kamuoyunu aldatanlar!

Ey Müslüman beldeleri kan gölüne çevirenler!

Ey Amerika Birleşik Devletleri, Ey Avrupa Birliği, Ey Siyonistler!

İkiyüzlülüğünüz sebebiyle hayatını kaybedenlerin hesabını elbette bir gün vereceksiniz.

Milli Görüşçüler olarak bir kez daha Mısır'da, Suriye'de, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da, Bangladeş'te, Myanmar'da, Patani'de ve daha nice İslam beldesinde yaşanan zulümlerin karşısında olduğumuzu ve şehitlerimizin safında olduğumuzu beyan ederken rabbimizden ülkemizi ve tüm İslam dünyasını her türlü beladan, fitneden ve emperyalistlerin tuzaklarından korumasını niyaz ediyoruz.

Zulüm üzerine değil Adalet üzerine kurulmuş “Yeni Bir Dünya” ancak ve ancak Milli Görüş'e sahip insanların vizyonudur ve bütün insanlığın kurtuluşu ancak bununla mümkündür.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum ve Allah'a emanet ediyorum.

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah.

Bilal AY / Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209