Sivil Haber
2013-10-02 23:42:42

Eğlenerek eleniyoruz!

02 Ekim 2013, 23:42

 Evimizin başköşesinde saygın bir yeri olan, artık vazgeçilmez eğlence aracı haline getirdiğimiz televizyonda, annesine: "Handan" ismi, babasına: "bıyıklı" lakabı ile hitap eden ve anneye, karşı taraf olarak gösterilen hareketler, argo kelimelerle seslendirilen dokuz aylık bir bebeğin başrol oynadığı, maaile izleyebileceğimiz bir dizi yayınlanıyor.

 R.T.U.K. aklı (!) alkol ve sigara görüntüsü bulunmadığı için yayına izin vermiş olabilir. Peki, ya aile reisleri hangi akla hizmet ederek, bu gibi programları eğlence adı altında çocukları ile birlikte izleyebiliyor?

 Hadi çocukların öz eleştiri kabiliyeti gelişmemiş, sorgulayamıyor olsun, bizler eğlenirken ağlanacak halimize güldüğümüzü fark edemeyecek kadar da mı uyuşturulduk?

 Mutfakta kullandığımız eleme aletlerinden mülhem; elemek mefhumunu (!) günlük hayatımızda, seçim ve kararlarımızda da kullanmamız gerektiğini ve evlilik öncesinde: eğitim, sınav, sıralamasının olması gerektiğini ısrarla belirttiğim gibi, ebeveyn olmadan da bu sıraya icabeten mutlaka bir ehliyet almanın gerekliliğine inanıyorum.

Kalburüstü dostlarım var benim düşünüp eleştiren ince oyunlara gelmeyen. Eğitim gelişim zaten sorgulamak ile mümkündür. Düşüncelerimi destekleyen “ Cehalet asla soru sormaz “ sözü ile yazıma son vermek istiyorum. Saygılarımla…

Deniz Yıldızı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.