OTOBAN ARTIK DAHA YEŞİL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenler Belediyesi işbirliğinde ilçe içinden geçen otoban kenarına peyzaj çalışmaları yapıldı. Otoban kenarları artık daha yeşil…

OTOBAN ARTIK DAHA YEŞİL
 Esenler Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı yeşillendirme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışma ile, ilçe içinden geçen otobanlarda peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Esenler’i daha güzel bir görünüme kavuşturmak ve şehir estetiğine katkıda bulunmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte son olarak otoban kenarına yaptığı peyzaj çalışmaları kapsamında 4 bin 700 metrekarelik hazır çim, yaklaşık 350 bin çiçek ve 1 milyon yer örtücü ile birlikte 10 bin adet çalı dikerek ilçenin ana arterlerine ayrı bir güzellik kattı.    

Şehir estetiğine büyük önem verdiklerini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Şehir insanın gözüne ve gönlüne de hatip etmelidir. Bir taraftan şehrin içinde yeni yeni parklar ve çevre düzenlemeleri yaparak yeni güzellikler katarken bir taraftan da çevre yollarımızda bir çalışma yaptık. Bu peyzaj düzenlemeleri ve Güzel Esenler Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarla Esenler’e girildiğinde hemen bir farkındalık oluştu” dedi.



 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209