Hocamızı çok özlüyoruz

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ölümünün birinci yıl dönümünde on binler tarafından anıldı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen programa yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği salon 'Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan' sloganıyla inledi. Dava arkadaşları da Erbakan'ı anlattı.

Hocamızı çok özlüyoruz
 Timuçin Mercanoğlu - Fatih Yedier

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ölümünün birinci yıl dönümünde on binler tarafından anıldı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Vefatının 1. yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı" yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği salon 'Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan' sloganıyla inledi. İstanbul'da düzenlenen programa yurtdışından da çok sayıda misafir katıldı.

Erbakan'ı anlattılar

Programda merhum Erbakan'ın dava arkadaşlarından olan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi YİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay ile oğlu Dr. Fatih Erbakan bazı hatıralarını anlattı.

20 bin kişi tek yürek oldu

Salavatların ve tekbirler getirildiği salonda sık sık 'Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan' sloganları atıldı. Kur'an tilavetiyle açılışı yapılan programa yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak,YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, YİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AGD Genel Başkanı Salih Turhan,  Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Fatih Aydın, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Lütfi Kibiroğlu, Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay, Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, İKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan, İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Milli Gazete Yazıişleri Müdürü Necmettin Çakmak, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Üsküdar Belediyse Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erman Toker, Başbakanlık Uluslararası Öğrenci Daire Başkanı İsmail Mansur Özdemir, ilahiyatçı Halil İbrahim Kutlay, Emin Saraç ve Filistinli şehit Ahmet Yasirin oğlu Abdulkadir Yasir ile çok sayıda kişi katıldı.

Müslümanlar onu model aldı

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan'ın yaşadığı zorluklara değindi. Dr. Fatih Erbakan, "Bütün dünya ABD'nin karşısında iki büklüm olurken meclis kürsüsünden bana ne ABD'den diyen lideri anıyoruz. İstanbul'da kimsenin adını bile anmaya cesaret edemediği 'büyük sultan cennet mekân Abdulhamithan' diyen lideri anıyoruz.  40 seneyi aşkın mücadelesinde tüm dünya Müslümanlarına 2 temel gerçeği öğretti. Tüm insanlığın refahı için cihadı öğretti. 'Namaz dinin direğiyse cihat dinin zirvesi gerçeğiyle' tanıştırdı. Tüm insanlığın saadet ve selameti için yapılan bu çalışmayla bütün insanları köle yapmak isteyen Siyonist, ırkçı emperyalizme karşı mücadeleyi öğretti. Yıllardan beri Filistinli çocuklar Erbakan hocayı arkalarında hissederek İsrail'e karşı durdular. Cezayirli Müslümanlar siyasi olarak Erbakan hocanın çalışmalarını model aldılar. Erbakan Hoca, 20. yüzyılın ikinci yarısında Türkiye'de ve dünyada İslam âleminin yeniden ayaklanmasına vesile olmuştur" diye konuştu.

Hocamızın yolundayız

Programda merhum Erbakan'ın dava arkadaşlarından olan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi YİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay ile oğlu Dr. Fatih Erbakan bazı hatıralarını anlattı. Özel olarak hazırlanan Erbakan'ın siyasi mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi.

O bir dava adamıydı

Merhum Erbakan'ı daha lise öğrencisiyken tanıdığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Kendisini 1969 yılında Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciyken kendisini karşılayan öğrenciler arasındaydım. O tarihten itibaren takip ettim. Ve 1995'ten vefat edene kadar da beraber çalıştık. Onun tanıyan yakın dostlarından yakın arkadaşlarından biriyim. O bir mücahitti. Cihadı öğretti bize. Ona göre cihat, Bir kimsenin hak yolunda takatinin son noktasına kadar mücadele etmekti. Duracağı yeri kesin olarak belirlemiş bir İslam mücahidiydi. Bu sebeple tam dört sefer partisi kapatıldı. Ama o yılmadı. Çünkü hak yolun yolcuları davasından bıkmaz, asla vazgeçmez, ümitsizliğe kapılmaz. O bir dava adamıydı" ifadelerini kullandı.

Oyuna gelmeyeceğiz

40 yıl boyunca merhum Erbakan'la birlikte çalışan dava arkadaşı Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Nizam Partisi'yle İslam düzenini hakim kılma misyonunun ortaya çıktığını söyledi. Milli Görüş teşkilatının güçlü bir yapıya sahip olduğunu altını çizen Asiltürk, "Biz Mili Görüş olarak sadece Türkiye'den ibaret değiliz. Almanya, İtalya, Kanada, Avustralya, Avusturya, Fransa'da da teşkilatlarımız var. Bir tek hedefimiz var. Biz inandığımız gibi yaşamak istiyoruz. Kimseyi dışlamak istemiyoruz. Karşımızdaki insanların da gelip bu davaya teslim olmaları lazım. Başka yol yoktur. Erbakan hocamızın zamanında da gayretle tahrip etmek istedikleri davayı yine tahrip etmeye çalışanlar var. Oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu. Ayrıca Asiltürk iktidar için de şu yorumda bulundu: "AKP artık ne yeni bir şey ortaya koyabiliyor ne de geçmişe dönebiliyor."

Hapisteyken bile ümmeti düşündü

Saadet Partisi YİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, merhum Erbakan'ı atfen yazdığı 'Savunan Adam' şiirini okudu. 40 yıl dava arkadaşlığı yaptığı Erbakan'la ilgili bazı hatıralarını anlatan Hatipoğlı şöyle konuştu: "Hapishaneye düştük. Hocam orada sizi, çocuklarınızı, ümmeti düşünüyordu. Kıbrıs'ta şehit edilenleri, onların acılarını düşünüyordu. Rahmeti rahmana kavuşmasından bir gün önce Tunuslu Gannuji'ye randevu vermişti. Ne konuşacaktı. Ümmetin meselelerini konuşacaktı. Hocam hep sizi düşündü. Meseleye ümmetçe baktı. Cezaevindeyken her gün bir araya gelir partinin kuruluşunu çalışmalarını nasıl yapacağımızı düşünürdü.

Müslümanlara ufuk açtı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, merhum Erbakan'ın Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerine yön verdiğini anlattı: "Hocamız 1974'te CHP ile yapılan koalisyonda 350 imam hatip okulu, 3 bin Kur'an kursu, 10 Yüksek İslam Enstitüsü açtı. İmanlı bir nesil yetişmesi için MGV'yi kurdu. O, yeniden büyük Türkiye için kollarını sıvamıştı. 250 tane fabrikanın temelini attı. 72'sini bizzat kendi eliyle açtı. Seka, Aselsan, Tümosan ve onlarca fabrikayı kurdu. Millete '100 bin tank 100 bin top' dedi. O bizlere, Müslümanlara ufuk açmış, yön vermiştir."

Sadakatle çalışıyoruz

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, merhum Erbakan'ın Kur'an ve sünnete göre yaşadığını belirterek, "Erbakan hocamız her zaman ve her yerde iman, cihat, ümmet, ilim, irfan, istişare, itaat, sünnet ve Kur'an dedi. Hayatının merkezine Kur'an ve sünneti yerleştiren muhterem hocamızı çok özlüyoruz. Erbakan hocamızı anlamak, cihat şuuruyla liderimize bağlı, birlik ve beraberlik içinde çalışmak demektir. Hamdolsun. Anadolu gençliğimiz, sağlığındayken hocamızın duasını aldı. Hocamız dedi ki; 'Allah sizden razı olsun. Anadolu gençliğimiz yolundan ayrılmadı. Ben sizden razıyım Allah da sizden razı olsun. Anadolu gençliğimiz sadakatli çalıştı.' Hocamızın söylediği gibi Kelebekler kanat çırpmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

//milligazete.com.tr/haber/hocamizi-cok-ozluyoruz-231373.htm 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209