Wilders'tan ilham alan ırkçılar

Hollanda'da ırkçı Özgürlükler Partisi'nden ilham alan Belçikalı Flaman Menfaati, kaçak göçmenlerle ilgili şikayetler için benzer bir çalışma içine girdi.

Wilders'tan ilham alan ırkçılar

Hollanda'da ırkçı Özgürlükler Partisi'nin yabancıların şikayet edilmesi için açtığı internet sitesinden ilham alan Belçikalı Flaman Menfaati, kaçak göçmenlerle ilgili şikayetler için benzer bir çalışma içine girdi.

Irkçı Flaman Menfaati partisinin önde gelen yöneticilerinden Filip Dewinter, ''(Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders'ın) yaptıklarını anlıyorum, ama her şeyi Hollanda'dan buraya kopyalamak zorunda değiliz'' dedi.

Açtığı internet sitesinde Polonyalı, Rumen ve Bulgarlar başta olmak üzere Doğu Avrupalıları hedef alan Wilders'ın aksine kaçak göçmenlerin şikayet edileceği bir internet sitesi düşündüklerini belirten Dewinter, ''Niyetimiz hızlı bir ihbar hattı oluşturmak ya da polisin işini üstlenmek değil. Oluşturacağımız internet sitesiyle insanların kaçak göçmenlerle ilgili şikayetlerini öğrenerek nasıl çözümler getirilebileceğini görmek istiyoruz'' diye konuştu.

Hollanda'da İslam karşıtı ve yabancı düşmanı Özgürlük Partisi'nin (PVV) Orta ve Doğu Avrupalıları hedef alan internet sitesi Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin sert tepkisini çekmişti.

2 haftadır aktif olan internet sitesinde, Hollandalılara ''Orta ve Doğu Avrupalılar nedeniyle bir sorunla karşılaştınız mı? İşlerinizi Polonyalılara, Bulgarlara ya da Rumenlere kaptırdınız mı? Onları geri göndersek daha iyi mi olur?'' gibi sorular yöneltiliyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209