'Türklerin ölümünden biz sorumluyuz'

Almanya'nın eski İçişleri Bakanı Otto Schily, 8 Türk ile 1 Yunanı öldüren aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör hücresinin siyasi sorumluluğunun olduğunu söyledi.

'Türklerin ölümünden biz sorumluyuz'

Almanya'nın İçişleri eski Bakanı Otto Schily, ülkede 8 Türk ile 1 Yunanı öldüren aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör hücresinin siyasi sorumluluğunun kendisinde ve dönemin eyalet içişleri bakanlarında olduğunu söyledi.

Schily, "Der Tagesspiegel" gazetesine yaptığı açıklamada, "NSU terör grubunun izine daha önce rastlamamış olmamızın siyasi sorumluluğu, benim ve dönemin eyalet içişleri bakanlarınındır" dedi.

Köln kentinde 2004'ün Haziran ayında yaşanan bombalı eylemden sonra Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin İçişleri eski Bakanı Fritz Behrens ile yaptığı ortak açıklamada, ilk tespitlere göre bombalı eylemin bir terör olayı olmadığı şeklinde açıklama yapan Schily, "Artık bunun çok büyük bir hata olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Behrens ise o dönemde yaptıkları açıklamaları tam olarak hatırlamadığını, ancak eylemin bir terör eylemi olabileceği şeklinde açıklama yaptığını hatırladığını söyledi.

Behrens, olayın hemen ardından Schily ile yaptığı açıklamayı hatalı görüp görmediği şeklindeki bir soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209