Türk yolcuların da olduğu gemi karaya oturdu

İtalya'da seyir halindeyken, karaya oturan ve içinde Türk yolcuların da bulunduğu ''Costa Concordia'' gemisinin yaptığı kazada, 3 kişi öldü. Gemide 9 da Türk yolcu bulunuyor.

Türk yolcuların da olduğu gemi karaya oturdu
İLİŞKİLİ HABERLER

İtalya'nın batısında seyir halindeyken, karaya oturan ve içinde Türk yolcuların da bulunduğu ''Costa Concordia'' gemisinin yaptığı kazada ölü sayısı 3'e yükseldi.  

İtalyan medyasının bildirdiğine göre, ''Costa Concordia'' isimli yolcu gemisinin yaptığı kazada, 3 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Gemideki 4200 kişinin kurtarma botlarıyla tahliye edildiği ifade edildi.

AA muhabirinin Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gemide 9 Türk yolcu bulunuyordu.

Türk yolculardan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç'in karaya ulaştıkları, ilk kurtarılanlardan Sırrı Tayfun Bora ve Mustafa Recep Tunççelik ile ailelerini taşıyan kurtarma gemisinin kıyıya yaklaştığı öğrenildi.

Civitavecchia kentinden akşam saatlerinde yola çıkan yolcu gemisi, İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken yerel saatle 21.45'te karaya oturmuştu. Gemi, daha sonra su alarak 20 derece kadar yana yattı. 


İtalya'nın Toskana bölgesi yakınlarında dün gece geçirdikleri gemi kazasının ardından kurtarılan 9 Türk yolcudan 7'si, kazayla ilgili tazminat ve diğer ayrıntılar belli olana kadar bu ülkede kalmaya karar verdi.

Toskana bölgesinin bir adasının yakınlarında karaya oturduktan sonra yan yatan kruvaziyer gemisinden tahliye edilen Türk kazazedeler, Roma havaalanındaki Hilton otelinde kurulan koordinasyon merkezine getirildiler.

Geminin Türk yolcularından Egemen Mustafa Filiz, annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz, Sırrı Tayfun Bora ile eşi Deniz Bora ve Mustafa Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik tazminat konuları ve diğer ayrıntılar belli oluncaya kadar burada kalmaya karar verdiler.


Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209