Türk vekilden Gauck’a çağrı

Alman Parlamentosu üyesi Prof. Dr. Keskin, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’tan eşit haklar konusunda siyasi partiler arasında gerekli uzlaşmanın sağlanabilmesi için devreye girmesini istedi.

Türk vekilden Gauck’a çağrı

Almanya Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Hakkı Keskin, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’a yazdığı mektupta, “7 milyon göçmen kökenli insanın, siyasal alanda eşit haklardan yoksun bırakılarak toplumdan dışlanmaları artık son bulmalıdır” diyerek, eşit haklar konusunda siyasi partiler arasında gerekli uzlaşmanın sağlanabilmesi için devreye girmesini istedi.

Prof. Dr. Hakkı Keskin, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’a yazdığı mektupta, Gauck’u Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle kutlayarak, bu görevi üstlenirken yaptığı konuşmada vurguladığı özgürlük ve adalet konularının önemine dikkat çekti.

Göçmen kökenli insanların eşit haklara sahip olmaları, siyasal katılımları ve böylece de toplumla kolayca bütünleşebilmeleri için, Alman vatandaşlığını elde etmelerinin vazgeçilemez önemini savunduğunu söyleyen Keskin, “Demokratik bir hukuk devletinde, onlarca yıldır yasalara uygun olarak yaşayan, çalışan, vergisini ödeyen insanların ve hatta 2000 yılı öncesi Almanya’da doğmuş olanların, siyasal katılım haklarından yoksun bırakılmaları asla kabul edilemez“ diye yazdı.

-“GÖÇMEN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ ALMANYA’NIN DA YARARINA OLACAKTIR”-

Prof. Keskin, “7 milyon göçmen kökenli insanın, siyasal alanda eşit haklardan yoksun bırakılarak toplumdan dışlanmaları artık son bulmalıdır“ diyerek, “Bu sorunun çözümü elbette Almanya`nın da yararına olacaktır. Aksi taktirde ise, bu insanların Alman toplumuyla kaynaşmaları ve Almanya‘yı yeni vatanları olarak kabullenmeleri olanaksızlaşacaktır. Ve hatta bu dışlanma, Almanya‘da üzerinde önemle durulan sosyal barış açısından ciddi bir tehlike oluşturacaktır“ dedi.

Almanya’da, eşit haklarla, geleceğe yönelik birlikte yaşamın günümüze değin gerçekleşemeyişinin nedeninin, Almanya Parlamentosu’nda temsil edilen siyasi partiler arasında bu konuda gerekli uzlaşmanın sağlanamayışından kaynaklandığını belirten Keskin, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı, sizden dileğim, özellikle bu alanda siyasi partiler arasında gerekli uzlaşmanın sağlanabilmesi ve böylece de Almanya`da sosyal barışın güvence altına alınabilmesi ve toplumsal adaletin gerçekleşebilmesi için ağırlığınızı koyarak devreye girmenizdir.”

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209