Tantavi Libya yolcusu

Mısır'da iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey'in Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi'nin Ulusal Geçiş Konseyi liderleri ile görüşmek için Libya'ya gideceği bildirildi.

Tantavi Libya yolcusu

Mısır'ın resmi ajansı MENA'nın askeri yetkililere dayanarak verdiği habere göre, Tantavi bugün Libya'ya hareket edecek ve burada Libya Ulusal Geçiş Konseyi liderleri ile görüşecek.

Libya gezisi, Mübarek'in 11 Şubat 2011 tarihinde görevini orduya devrederek çekilmesinin ardından Yüksek Askeri Konsey Başkanı olan Tantavi için ilk yurtdışı ziyareti olma özelliği taşıyor.

Tantavi'nin Libya'ya bakanlar, işadamları ve uzmanlardan oluşan geniş bir heyet ile gideceği belirtilirken, ziyarette, Libya'nın yeniden yapılandırılması ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Uzmanlar, Tantavi'nin Libya yetkilileri ile görüşmesinde gündeme getireceği bir diğer konunun ise Kaddafi döneminde Libya'da çalışan fakat çatışmalar nedeni ile ülkelerine dönmek zorunda kalan Mısırlı işçiler sorunu olduğunu söylediler.

Mısır ile Libya, Tantavi'nin Trablus'a yapacağı ziyaret sırasında sayısız işbirliği protokolünü imzalamaya hazırlanırken Arap Baharı'nın ardından iki ülke arasındaki ilişkilerde de yeni bir dönem başlatmayı planlıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209