'Suriye'de halkın yardıma ihtiyacı var'

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Hukuk Danışmanı Mahmut Attur, Suriye'de halkın maddi manevi yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

'Suriye'de halkın yardıma ihtiyacı var'

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Hukuk Danışmanı Mahmut Attur, Suriye'de halkın maddi manevi yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Bölgeye yardım için fizibilite çalışması yapıyoruz. Ancak yeterli değil. Komşu devlet ve hükümetlerin mutlaka yardımına ihtiyacımız var'' dedi.

Birlik tarafından Wow Hotel'de gerçekleşen ''Devrime Yardım Konferansı''nın değerlendirme toplantısında konuşan Attur, düzenlenen konferansta mevcut hükümetin performansı ve hedeflerinin irdelendiğini ve muhaliflerin yapması gerekenlerin tartışıldığını ifade ederek, ''Öncelikle Suriye devriminde halka ve herkes tarafından kutsanmış taleplere destek vermek, özgürlüğe destek vermek anlamına gelmektedir'' diye konuştu.

Attur, ''Bölgede bir çok insan zorluk içerisinde ve ülkeden ayrılmayı düşünüyor. Suriye'nin kurtuluşu için o insanların Suriye'de kalarak mücadele edebilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Bölgeye yardım için fizibilite çalışması yapıyoruz. Ancak yeterli değil. Komşu devlet ve hükümetlerin mutlaka yardımına ihtiyacımız var. Bu konferansla birlikte Suriye halkının Ulusal Konseyi'nin Suriye'nin meşru temsilcisi olarak dünya ülkeleri tarafından kabul edilmesini arzuluyoruz'' şeklinde konuştu.

Suriye Ulusal Konseyi üyesi Samir Nassar da, sivil toplum kuruluşlarından bütün muhalif kesimlerin bir arada çalışma yürüttüklerini söyleyerek, ''Biz farklı düşüncelerde olsak da birbirimizi destekleyen kuruluşlarız. Muhalefetler baskı kurarak devletin görevlerini daha iyi yerine getirmesi için çalışır'' dedi.

Nassar, demokrasi olmadan özgürlüğün elde edilemeyeceğini vurgulayarak, ''SSCB ve Kuzey Kore gibi diktatörlükle yönetilen sistemlerde muhalefete izin verilmez. Suriye'de de bu böyleydi. Muhalifler hicret ederek yurt dışına kaçmak zorunda kalmıştı. Biz 40 yıl sonra muhalifler olarak birlik olduk. Farklı görüşlerde olmamız mücadelemizin bereketidir'' şeklinde konuştu.

"Biz intikam değil özgürlük istiyoruz"

Suriye'nin uluslararası alandan destek görmemesi halinde Beşşar Esad'ın ülkeyi bir iç savaşa sürükleyeceğini kaydeden Nassar, ''Uluslararası devletler söyledikleri sözlerde ciddilerse Esad'ın görevi bırakmasını sağlasınlar. Esad görevi bırakırsa bir çözüm bulunabilir. Aksi halde içinden çıkılmaz bir yola gireceğiz. Biz, intikam peşinde değiliz. Hürriyet istiyoruz. Her şeyin adaletli bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Aleviler, Esad tarafından kullanılıyor. Ancak biz bu toplantıya Alevileri de çağırdık. Biz herkesin eşit bir şekilde temsil edileceği güven içerisinde bir devlet istiyoruz'' diye konuştu.

Avukat Lora Kamel ise bölgede yaşanan insan hakları ihlallerinin tespit edilerek kayıt altına alındığını söyleyerek, ''İnsan hakları ihlallerini bir rapor haline getireceğiz. Suriye'deki olayların sorumlularının uluslararası ceza mahkemelerine çıkarmayı istiyoruz'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209