Suriye karar tasarısına destek çağrısı

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), BM Genel Kurulu'nun 193 üye ülkesine ortak mektup yazarak, yarın oylamaya sunulması beklenen Suriye karar tasarısına güçlü destek vermelerini istedi.

Suriye karar tasarısına destek çağrısı

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, New York ofislerinden yaptıkları açıklamada, yarın Genel Kurul'da oylamaya sunulacak karar tasarısının, BM'ye üye devletlerce güçlü şekilde desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu amaçla üye devletlere iki kurum olarak ortak mektup yazdıklarını bildirdi.

Mektupta, şu görüşlere yer verildi:

''BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), 4 Şubat'ta Rusya ve Çin'in vetosu yüzünden Suriye karar tasarısını kabul edememesi, Suriyeli yetkililerin ülkede ve özellikle de Humus'ta güç kullanımını artırmalarına yol açtı. Uluslararası Af Örgütünün edindiği bilgiye göre, 3 Şubat'tan bu yana Suriye'de 607 kişi hayatını kaybetti ve bunların 377'si Humus'ta öldü. Suriye güvenlik güçlerinin bombardımanı sonucu pek çok kişi yaralandı. Ülkede adam öldürmeler, tutuklamalar, işkence ve insanların ortadan kaybolmaları devam ediyor. Suriye, uluslararası toplumun taleplerini görmezden geliyor. O yüzden sizlerden Suriye karar tasarısını güçlü şekilde desteklemenizi istiyoruz.''

Mektupta, geçen yıl mart ayından bu yana olaylarda hayatlarını kaybeden çocukların sayısının 375 olduğu, bu çocuklarının 45'inin 3 Şubat'tan sonra hayatlarını kaybettikleri, pek çok çocuğun güvenlik güçleri tarafından tutuklandığı ve işkenceye maruz kaldığı da yer aldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209