Sun'ın patronu çalışanlarına konuşacak

Sahibi olduğu İngiltere'nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Sun'ın çalışanlarının gözaltına alınmasının ardından, medya patronu Rupert Murdoch Londra'ya geldi.

Sun'ın patronu çalışanlarına konuşacak

News Corporation şirketinin sahibi, 80 yaşındaki Murdoch, bugün şirketin ve gazetenin doğu Londra'da bulunan ofisinde çalışanlarla bir araya gelerek, bir konuşma yapacak.

Gazete çalışanlarının yönetime kızgın olduğu basına yansımıştı. Çalışanlar, gazete yönetiminin soruşturma kapsamında polise çok sayıda bilgi ve belge vermesini eleştirerek, polisi ve yönetimi "cadı avı" yapmakla suçlamıştı.

İngiltere'deki Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) da gazetenin bağlı olduğu Murdoch'a ait News International grubu yönetimini eleştirerek, "yönetim üzerindeki baskının azaltılması için gazete çalışanlarının feda edildiğini" kaydetmişti.

Sun gazetesinde daha önce çalışan ve halen çalışmakta olan 10 üst düzey muhabir ve editörü yürütülen "Elveden Operasyonu" kapsamında gözaltına alınmış, ardından tahliye edilmişti. Operasyon, telekulak skandalı çerçevesinde gazetecilerin polis ile kamu çalışanlarına yaptığı "uygunsuz" ödemeleri inceliyor.

Telekulak skandalı nedeniyle İngiltere'de sahibi olduğu bir diğer gazete olan 168 yıllık "News of the World" gazetesini geçen yıl kapatmak zorunda kalan Murdoch, Sun'ı kapatmak gibi bir niyeti olmadığını söylemişti.

Sun gazetesinin İngiltere'deki günlük tirajı yaklaşık 3 milyon. Sun, İngiltere'deki en yüksek tirajlı, dünyadaki ise 10'uncu en yüksek tirajlı gazete.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209