Şimdilik dava açılmayacak

Hollanda'da, İşçi Partisi Limburg eyalet meclisi üyesi Selçuk Öztürk, kendisine çirkin hakaretlerde bulunan aşırı sağcı Özgürlük Partisi üyesi Cor Bosman hakkında şimdilik suç duyurusunda bulunmayacağını açıkladı.

Şimdilik dava açılmayacak

Öztürk, suç duyurusunda bulunmak için 3 ay zamanı olduğunu belirterek, "Bu süre zarfında Bosman'ın hal ve hareketleriyle pişman olup olmadığına bakacağım. Eğer davranışlarında bir değişiklik olmazsa dava açabilirim" dedi.

Dün akşam toplanan partisinin Limburg eyalet yönetiminin suç duyurusunda bulunması konusunda kendisine tam destek verdiğini kaydeden Öztürk, hukuki hakkını saklı tutmak kaydıyla siyasi açıdan bir tartışma ortamı oluşturmak istediğini söyledi.

Hakaretlerde bulundan Bosman'ın kendisini aradığını ama görüşmek istemediğini anlatan Öztürk, "Bosman ve parti grup başkanları benden özür diledi medya kanalıyla. Ama özür önemli değil. Bu arkadaş sürekli pişman olduğunu söylüyor. Ben de hemen dava açmayarak bu pişmanlığını davranışlarına yansıtma fırsatı veriyorum. Eğer bir değişiklik olmasa 3 ay içinde dava açabilirim" diye konuştu.

Bu son olaydan sonra Hollanda genelinde Özgürlük Partisi (PVV) partisine yönelik eleştirilerde artış yaşandığına dikkati çeken Öztürk, toplumum belirli kesimlerini dışlayan aşırı sağ zihniyetiyle mücadele etmeyi amaçladığını kaydetti.

Aşırı sağcı Geert Wilders'ın lideri olduğu PVV'ye oy veren seçmenlerden bile destek mesajları aldığını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu parti Hollanda'da ilk kez birisinden özür diledi, bu çok önemli. Kendi seçmenleri bile bana 'oy verdiğimize pişmanız' diye mesaj atıyor. Toplumsal bir uyanış var bana göre. Bu aşırı sağ zihniyeti yok etmezsek hepimiz zarar görürüz. Her platformda bunu anlatacağım."

Yazdığı bir e-postada Selçuk Öztürk'e hakaretlerde bulunan ve bu yüzden parti grubundan ihraç edilen Cor Bosman, eyalet meclisindeki görevine bağımsız devam etme kararı almıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209