Şam halkı ateşkesten memnun

Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayanlar, yönetimle muhalifler arasında uygunlanan ateşkesten memnun olduklarını dile getirdi.

Şam halkı ateşkesten memnun

Başkentin Muhafaza meydanında tüm iş yerleri ve dükkanların açık olduğu görülürken, sabah saatlerinde işlerine giden Suriyelilerin yoğunluğu dikkati çekti.

Alışveriş yapanların fazla olması, caddelerdeki işportacıların da tezgahlarını açmasına neden oldu. Bazı Suriyeliler de evlerinin balkonlarında sabah kahvesi içerek yeni günü karşıladı.

Muhafaza meydanında AA'ya konuşan Ahmet Şahut adlı vatandaş, operasyonların durmasından memnun olduklarını, bunun iki taraf için de hayırlı olduğunu, bu ateşkesle iki taraftan da insanların bundan sonra ölmeyeceğini söyledi.

Annan planına göre askerlerin tekrar kışlalarına döneceğini ve halkın huzura kavuşacağını belirten Şahut, "Tabi ki, güvenlik açısında askerlerin halkı koruması lazım, halk son olaylardan çok etkilendi. Bunun son bulması iyi oldu" dedi.

Şefik Merzuki ise "Olayların son bulması iyi oldu. Yönetimin halkın taleplerini göz önünde bulundurması gerekiyor, olaylar bu aşamaya gelmeden yönetimin bir şeyler yapması gerekiyordu. Çok insan öldü" ifadelerini kullandı.

Yönetimin bundan sonra ciddi adımlar atmasını ve reformları hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yapan Merzuki, "Bazı Arap ülkelerinde halkın talepleri doğrultusunda değişimler oldu. Bizdeki değişim ise biraz farklı seyretti" diye konuştu.

Bu arada istihbarat birimleri, Muhafaza meydanında çekim yapan AA ekibine engel olarak daha fazla röportaj yapmasına izin vermedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209