Rakip şirketi de mi hack'lediler

Telekulak skandalı yüzünden geçen sene News Of The World gazetesini kapatmak zorunda kalan Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch'ın şirketi News Corporation yeni bir suçlamayla karşı karşıya.

Rakip şirketi de mi hack'lediler

BBC1’de dün yayınlanan Panaroma programına göre, Murdoch'a ait News Corporation'a bağlı olarak çalışan bilgisayar uzmanları, uydu kanalları piyasasında Murdoch'a rakip olan, 2002 yılında kapanmak zorunda kalan ITV Digital isimli firmanın e-postalarını ele geçirdi. Hacklenen e-postalardan alınan şifreler, uydu kanalına ücretsiz erişim sağlanması için yayınlandı. Bu olay, şirketin kurulduktan sadece dört yıl sonra kapanmasına yol açtı.

Programda yayınlanan suçlamalara göre, on yıl önce Oliver Koermmerling isimli Alman hacker British Sky Broadcasting’in rakibi OnDigital kodlarını elde etti. Koermmerling programda, News Corp şirketine bağlı NDS şirketinin güvenlik şefi Ray Adams tarafından çalıştırıldığını söyledi. İddialara göre Adams, Koermmerling’den elde ettiği kodları yasadışı indirme sitelerine verdi. BBC’ye konuşan Adams, iddiaları yalanlasa da ABD’de Adalet Bakanlığı Murdoch’ın şirketlerini izleme altına aldı.

Independent gazetesiyse News Corp şirketinde danışman olarak çalışan Pasquale Caiazza isimli bilgisayar uzmanın casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığını yazdı. Caizza'nın, News International’la bağlantılı bir banka hesabından düzenli olarak 18 bin dolar aldığını belirtiliyor.

Hürriyet Planet

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209