Pakistan'da doktorlar eylemde

Pakistan'da doktorlar ve sağlık sektörü çalışanları düşük ücret ve ağır çalışma şartlarını protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Pakistan'da doktorlar eylemde

Başkent İslamabad'da devlet hastahanelerinde çalışan doktorlar işlerini bırakarak parlamento önünde toplandı. Binlerce doktor ve hemşirenin katılımıyla gerçekleşen eylemde hükümetin sağlık politikaları protesto edildi.

Başbakan Yusuf Rıza Gilani ve Federal Sağlık Bakanı Nergis Setti aleyhine sloganlar atan eylemciler hükümetten sağlık çalışanlarının sorunlarını acilen çözmesini istedi.

Hükümete tanıdıkları 72 saat sürenin yarın sona ereceğini belirten protestocuların sözcüsü Liyakat Arşad yaptığı konuşmada, yetkililerin sorunlarına duyarsız kalmaları durumunda devlet hastahanelerinin tamamının yarından sonra kapatılacağı uyarısında bulundu.

Devlet Hastaneleri Baş Hemşiresi Willyim Juliana'ya göre, doktorların ortalama 30 bin Rupi (600 TL), hemşirelerin 20 Bin Rupi (400 TL) maaş aldığı devlet hastanelerindeki ağır şartlar nedeniyle eylem yaptıklarını söyledi.

Hükümetin bazı kamu sektörlerinde yaptığı gibi sağlık sektöründe de iyileştirmeler yapmasını istediklerini belirten Juliana, devlet hastahanelerin kapatılmasıyla çok sayıda hastanın mağdur olacağına dikkati çekti.

Devlet hastahanelerinde yeterli ilaç ve tıbbı malzemenin olmaması nedeniyle yoksul hastaların çaresizlik içinde acı çektiğine işaret eden Juliana, sorunların çözüme kavuşturulana kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Parlamentoya yürümek isteyen eylemcileri barikat kurarak engelleyen polis protestoculara müdahale etmedi.

Pakistan'da sağlık harcamalarına devlet bütçesinden yılda kişi başı 270 Rupi (5,4 TL) pay ayrılıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209