Pakistan: ABD raporu gerçek dışı

Pakistan ordusu, 24 askerinin öldüğü NATO saldırısıyla ilgili raporun gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Pakistan: ABD raporu gerçek dışı

Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı yazılı açıklamada, 26 Kasım'da sınır ötesine düzenlenen ve 24 Pakistanlı askerin öldüğü NATO hava operasyonu ile ilgili ABD'nin hazırladığı rapordaki bulguların doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Pakistan, soruşturma raporunun bir çok bölümünü ve bulgularını gerçekleri yansıtmadığı için kabul etmiyor" denildi.

ABD'nin hazırladığı ve 22 Aralık'ta yayımlanan raporda, Amerikan ve Pakistan güçlerinin sınırdaki olayda sorumluluğu olduğu belirtilmişti.

Pakistan ordusu, rapordaki bilgiler doğru olmadığı için olaydan Pakistan'ın da sorumlu tutulmasının adil olmadığı ve kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Afganistan'daki NATO helikopterlerinin, Pakistan'daki Salala kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 24 Pakistan askeri ölmüştü.

14 askerin de yaralandığı saldırı Pakistan'da büyük tepkiyle karşılanmış, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton hava saldırısı nedeniyle İslamabad yönetiminden özür dilemiş ve soruşturma başlatmıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209