New York'taki Türkler 'Zeki Baba'sını kaybetti

New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Doktor Zeki Uygur’un hayatını kaybetmesine ilişkin “Türk toplumu babasını kaybetti” dedi.

New York'taki Türkler 'Zeki Baba'sını kaybetti

Başkonsolos Bilgen, ABD’de yaşayan çok sayıda Türk vatandaşını para almadan tedavi etmesi nedeniyle gönüllerde taht kurmuş ve “İyilik Meleği” olarak adlandırılan aynı zamanda sanatçı Nejat Uygur’un kardeşi olan Doktor Zeki Uygur’un vefatının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Bilgen açıklamasında şunları kaydetti:

“Değerli doktorumuz, ağabeyimiz, büyüğümüz, canımız, dostumuz Dr. Zeki Uygur’un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Haberi alınca, Başkonsolosluktaki dosyasına baktım. Adına açılmış bir fiş 29 Nisan 1969’da Amerika’ya geldiğini yazıyor. Tam 43 yıl önce. Ordudan, deniz tabip albayken emekli olmuş. Amerika’ya gelmiş. Mesleğinde operatör doktor yazıyor. Gencecik, siyah-beyaz, gülümseyen bir fotoğraf. Biz, Dr. Zeki Uygur’u, başı sıkışan her Türk vatandaşına yardım elini uzatan, cebindeki son kuruşu da ihtiyaç sahiplerine düşünmeden veren, tıbbi olarak ne gerekiyorsa yapan, ihtiyacı olan herkesin kapısını çaldığı “Zeki Baba” olarak hatırlamaya devam edeceğiz. Dr. Zeki Uygur, Türk milletinin taşıdığı yardımsever, misafirperver, iyiliksever hasletlerinin tümünü üzerinde taşıyan ve milleti ile gurur duyan örnek bir vatandaşımızdı. Hiç şüphem yoktur ki, görev çevremizdeki vatandaşlarımız da onu bu hasletleriyle hep hatırlayacak ve özleyecektir. Başkonsolosluğumuz olarak, Dr. Zeki Uygur’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve toplumumuza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Müteveffa Zeki Ağabeyimin hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

(ANKA)

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209