Merkel'den Yunanistan itirafı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki mali krizin aşılmasında uluslararası toplumun ve Yunan hükümetinin tüm çabalarına rağmen başarısız olunduğunu söyledi.

Merkel'den Yunanistan itirafı

Merkel, Avrupa bölgesinde yayımlanan beş büyük gazetede çıkan demecinde, "Avrupa'daki ekonomik krizin henüz aşılmadığını" ifade ederek, "Tabii, diğer yandan Yunanistan ile ilgili özel durum söz konusu. İki yıldan beri yapılan tüm çabalara rağmen, ne Yunanlılar, ne de uluslararası toplum durumu istikrara kavuşturmayı başaramadı" dedi.

Bu konuda sürekli yardım paketleri hazırlanmasının sorunun çözümüne yardımcı olmayacağını söyleyen Merkel, Almanya'nın yardım konusunda olanaklarının sınırsız olmadığını belirtti.

Merkel, "Krizin nedenleri ortadan kaldırılmadan sürekli daha çok para vaadinde bulunmamızın bir anlamı yok. Almanlar kendi ekonomileriyle ilgilenmeli. Abartmakla ne kendimizi, ne de Avrupa'yı kurtarabiliriz" dedi.

Demecinde, Avrupa tahvillerine karşı olduğunu tekrarlayan Merkel, AB üyesi ülkelerin bütçelerinin denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Merkel, AB konusundaki vizyonuyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"AB, kendi yolunu çizerek, üyelerinin her alanda işbirliğini güçlendirmeli. Uzun bir sürecin sonunda, yetkileri, konuları bir Avrupa Hükümeti olarak ele alacak Komisyon'a devredeceğiz. Gelecekte, birçok aşamanın ardından Avrupa'nın siyasi birleşmesi bu şekilde olabilir."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209