Mavi Kart sahibi gurbetçilere müjde

Fikret Özdemir, Mavi Kart sahiplerinin Türkiye’de pirim ödeyerek emekli olmalarının önündeki engellerin kısa zamanda kalkacağını müjdeledi..

Mavi Kart sahibi gurbetçilere müjde

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera Başkanı Fikret Özdemir’in kişisel çabalarıyla gündeme getirdiği ve her platformda tartışma konusu olan MAVİ KART düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı.

MAVİ KARTLI GURBETÇİYE TÜRKİYE'DE EMEKLİ OLMA HAKKI GELİYOR

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera Başkanı Fikret Özdemir, Alman vatandaşlığına geçişlerini engelleyen önemli bir etkenin de burada yaşayan Türklerin, Türkiye'deki emeklilik hakkının korunmaması olduğunu her platformda kişisel çabalarıyla gündeme getirmiş ve kamuoyu oluşturmaya çalışmıştı.

TÜRK SEÇMEN KİTLESİ KAYBOLACAK 

Geçmişte 4 binin üzerinde kişinin Türkiye'de emekli olabilmek için Alman vatandaşlığından çıkıp Türk vatandaşlığına geçtiğini belirten Özdemir, "Bu böyle devam ederse 5 yıl içerisinde Türklerin büyük bir bölümü Türk vatandaşlığına geçecek ve Türkiye Almanya'da büyük bir seçmen kitlesinden olacak!" uyarısını yapmıştı…

Hükümet hazırladığı tasarıyla Türk vatandaşlığından çıkan binlerce gurbetçi yeniden Türk vatandaşlarına tanınan haklardan yararlanma hakkı getirmiş, Türk vatandaşlığından izin alarak çıkan kişilere Mavi Kart verilmişti.

Ancak Mavi Kart verilen bu kişilerin seçme ve seçilme hakları ile askerlik yapma yükümlülüğü verilmemiş, Mavi Kart verilen kişiler devlette memur olarak çalışmaları engellenmişti, Mavi kartlılar devlette geçici veya sözleşmeli olarak görev alabiliyor ve fakat Türkiye’den emekli olmaları sağlanmıyordu.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Bavyera Başkanı Fikret Özdemir, Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmenin ardından Mavi Kart sahiplerine emeklilik konusunda yakın zamanda müjdeli bir haber geleceğini ifade etti.  Fikret Özdemir, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği, olumlu sonuç alınması halinde yeni bir düzenleme yapılacağını bildiri. 

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Bavyera Başkanı Fikret Özdemir, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmenin ardından Mavi Kart sahiplerine emeklilik konusunda yakın zamanda müjdeli bir haber geleceğini ifade etti. 


Fikret Özdemir, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği, olumlu sonuç alınması halinde yeni bir düzenleme yapılacağını bildiri. 

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209