Madrid'de turizm fuarı başladı

Turizm sektöründe Berlin'den sonra dünyanın en büyük ikinci fuarı olarak bilinen Madrid'deki uluslararası turizm fuarı FITUR, bugün açıldı.

Madrid'de turizm fuarı başladı

166 ülkeden 10 binin üzerinde profesyonel katılımcının iştirak ettiği fuarda, Türkiye, 590 metrekarelik alan ile en büyük ülke standlarından birine sahip bulunuyor. Türk turizm sektöründen 35 firma veya kurum ile FITUR'a katılan Türkiye, İspanya'daki ekonomik krizin etkisiyle son iki yılda düşüşte olan Türkiye'ye gelen İspanyol turist sayısını 2012 yılında artılara çıkartmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin Madrid'deki Kültür ve Tanıtım Müşaviri İjlal Kastal, AA muhabirine verdiği bilgilerde, 2011 yılı itibariyle İspanya'dan yaklaşık olarak 300 bin kişinin Türkiye'ye gittiğini belirtti. İspanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında, bir yıl öncesine oranla 2010'da yüzde 15'lik, 2011'de ise yüzde 7'lik düşüşler yaşandığını belirten Kastal, ''Son iki yıldır gerileme olsa da 2011'deki düşüşün azalmasını sağlayabildik. 2012'de tekrardan yükselişe geçmeyi hedefliyoruz. 2011 sonlarında ek reklamlar verdik ve İspanya'daki tanıtım için toplamda 1,5 milyon dolarlık bir bütçe kullandık. Bu yıl ise reklam ve tanıtım için 1 milyon dolarlık bir bütçe öngörülüyor'' dedi.

İspanyolların, Türkiye'deki destinasyonlarının İstanbul, Kapadokya ağırlıklı olmasına rağmen bunu Antalya, Bodrum, İzmir'e da yaydıklarını ifade eden Kastal, kısa bir gelecekte Türkiye'ye gelen yabancı turistler sıralamasında İspanyolları ilk 10'a sokmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Verilen bilgilerde ayrıca, Türkiye'nin tanıtımı amacıyla bu yıl futbol unsurunun öne çıkarılmasının düşünüldüğü, milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'in Vicente Calderon Stadı'ndaki maçlarında verilen 5 maçlık reklamın dışında Real Madrid ve Barcelona kulüpleriyle de benzer reklamlar için görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilerde ayrıca, Türkiye'den İspanya'ya gelen turist sayısında 2011 yılında yüzde 30'lara varan artış olduğunun belirtilmesi ise dikkati çekti.

Bu arada FITUR dolayısıyla, Madrid'in şehir merkezindeki bazı otobüs ve metro duraklarında, fuar alanındaki 18 panoda ve Türkiye'nin standının bulunduğu pavillonda Türkiye tanıtım reklamları da verildi. Türkiye standında ayrıca birçok turizm fuarında olduğu gibi Türk gastronomisi ve ebru gibi sanatsal faaliyetleri de tanıtıldı.

Türkiye'nin Madrid'deki halkla ilişkiler firması olan Pasion Turca da geçmiş FITUR'larda olduğu gibi bu yıl da Türkiye standına kültür ve sanat dünyasından ünlü İspanyol isimleri getirip, tanıtıma katkı yapmayı hedefliyor. Türkiye standında İstanbul ve Kapadokya dışında ayrıca Ağrı, Hatay, Erzincan, Mersin, Kelkit havzası ve Yeşilırmak bölgesi de özel olarak tanıtılıyor. FITUR'un açılışına katılan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu da daha sonra Türkiye standını dolaşarak, seyahat acentası yetkilileriyle görüştü.

Ekonomik krizin etkisiyle 2008 yılından bu yana bir çok firmanın bütçesini azaltarak katıldığı FITUR, 22 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuarı, 200 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209