Lukaşenko: Rusya, AB ve IMF için özelleştirme yok

Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Rusya, AB veya Uluslararası Para Fonu'nu (IMF) memnun etmek için özelleştirme yapılmayacağını söyledi.

Lukaşenko: Rusya, AB ve IMF için özelleştirme yok

Lukaşenko, bugün Minsk'te özelleştirmeyle ilgili düzenlenen oturumda yaptığı açıklamada, ''Eğer IMF, AB, Amerika, Rusya veya bir başkasını memnun etmek için bir şeyler sattığımızı söylemek istiyorsanız, bunu bensiz ve benim başkan olmadığım bir zamanda yapın'' dedi.

Lukaşenko, ''Biz 3 milyar dolar civarında gelir sağlayan stratejik Belaruskali (potas madeni üretici şirketi) tesisinin bile satışına karşı değiliz. Bizim değerlendirmemize göre tesisin değeri 30 milyar doların üstünde'' dedi.

Özelleştirmenin ülkenin ihtiyaçları için ve gerçek değerinde olması gerektiğini vurgulayan Lukaşenko, ''İnsanlar bizi bunun için eleştirdi mi? Hayır! (Belaruskali) Sattık mı? Hayır! Biz birçok uluslararası ekonomik kuruluşun kabul ettiği adil bir fiyat istedik. Belaruskali'mizi özelleştirmek isteyenler ise sadece 15 milyar dolar teklif ettiler. Onlara bunun mümkün olmadığını söyledim'' diye konuştu.

Lukaşenko, Belarus'taki her tesisin özelleştirilebileceğini, ancak bu konuda en önemli kıstaslarının fiyat olduğunu belirterek, ''Her tesis özelleştirilebilir. İstisnasız hepsi. Eğer hükümet buna ihtiyaç duyarsa özelleştirmeyi gündemine alacak'' ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209