Kazakistan’da çok partili meclis yemin etti

Orta Asya’nın stratejik ülkesi Kazakistan’da 15 Ocak’ta yapılan Parlamento seçimleri sonrası oluşan çok partili meclis yemin etti.

Kazakistan’da çok partili meclis yemin etti

Kazakistan Meclisi seçimler sonrası tarihi bir oturum ev sahipliği yaptı. Kazakistan’ın bağımsızlığını kazandığı günden bugüne kadar devam eden tek partili meclis tarihe karıştı. Kazak Meclisi ilk kez çok partili bir oturuma ev sahipliği yaparken, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, burada yaptığı konuşmada mecliste yer alan bütün milletvekillerinin halk tarafından demokratik bir şekilde seçildiklerini ve herkesin bu oluşuma saygı duyması gerektiğini söyledi.

ÇOK PARTİLİ KAZAK MECLİSİ MASİMOV’A GÜVENOYU VERDİ

Çok partili Kazakistan Parlamentosu ilk oturumunda Başbakan Karim Masimov’a güvenoyu verdi.

Seçimler sonucu meclise giren Nur Otan Partisi, Ak Jol Partisi ve Kazakistan Komünist Partisi milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşen ilk oturumda Başbakan Karim Masimov ile devam kararı çıktı.

Güvenoylamasında Masimov’a 93 kabul oyu çıkarken, 2 milletvekili ret, 6 milletvekili ise çekimser oy kullandı. Güveoylamasında ayrıca Karim Masimov’un birinci yardımcılığına Karaganda Eyaleti Valisi Serik Ahmetov atandı.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209