Kaddafi'nin oğlu yüzünden kabus yaşıyor

Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi;nin oğlu Saadi Kaddafi'nin korumalığını yapan Avustralya asıllı Kanada vatandaşı Gary Peters zor günler yaşıyor.

Kaddafi'nin oğlu yüzünden kabus yaşıyor

28 Şubat'ta Toronto;da Göçmenlik Mahkemesi hakiminin karşısına çıkacak olan Peters'ın, Kanada vatandaşlığı ve oturum haklarını kaybetme riski bulunuyor.

Babasının iktidar günlerinde sıkça Kanada;ya gelip gittiği ortaya çıkan Saadi Kaddafi;nin, yakın güvenliğini sağlamak üzere anlaştığı merkezi Kanada;nın Cambridge kentinde bulunan Can/Aust Security and İnvestigations İnternational İnc. isimli şirkette çalışan Gary Peters;in başı, oğul Kaddafi yakalandıktan sonra döndüğü Kanada güvenlik makamları ile derde girdi.

Kanada;nın göçmenlik alanına giren güvenlik dosyalarını izleyen birimi Sınır Güvenliği Ajansı;nca sorgulanan Gary Peters, kendisine yöneltilen suçlamaları, “ben hiçbir kanunu çiğnemedim, sadece işimi yaptım" diyerek reddediyor.

Kanada güvenlik makamlarınca hazırlanan dosyasında ise Peters;ın, Saadi Kaddafi ile Libya'daki ayaklanma ve sonrasında da Nijer;e sığınmasına kadar geçen süreçte, oğul Kaddafi;nin işlediği suçlara destek olduğundan şüpheleniliyor. Gary Peters;ın, Libya;daki isyan boyunca Saadi Kaddafi;yi koruduğu ve olayların tırmanması üzerine Nijer;e kaçarken de birlikte olduğu belirtiliyor.

Gary Peter;ın Kanada;daki geleceği, 28 Şubat günü çıkacağı Göçmenlik Mahkemesinde belli olacak.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209