İtalya'daki gemi kazasına yeni soruşturma

Concordia isimli kruvaziyer gemisinin kayıp yolcularını arama çalışmaları, geminin sadece suyun üstündeki kısmında olmak üzere yeniden başlatıldı.

İtalya'daki gemi kazasına yeni soruşturma

İtalyan deniz kuvvetlerinden yapılan açıklamada, geçen hafta kayalıklara çarptıktan sonra yarısı sulara gömülen geminin sabit durumda olduğunun teyit edilmesinin ardından suyun üst kısmındaki arama çalışmalarına bugün yeniden başlandığı belirtildi.

Dev geminin "daha tehlikeli" olan suyun altındaki bölümü için de yine gerekli teyidin ardından donanma dalgıçlarının yarın arama çalışmalarına başlamasının beklendiği belirtilen açıklamada, daha sonra gemideki 2 bin tondan fazla mazotun çevreyi kirletmesinin önüne geçmek için çalışma başlatılacağı ifade edildi.

Şimdilik ölü sayısının 11 olduğu deniz kazasında 21 kişi kayıp listesinde bulunuyor.

-Örümcek Adam çocukların hayatın kurtardı-

Öte yandan, İtalyan basınında yer alan bir haberde, kaza gecesi çocuklarla ilgilenen bir animatör, çocukları sakinleştirmek için Örümcek Adam kıyafeti giydiği ve beraberindeki 8 çocuğu kurtarmayı başardığı belirtildi.

Habere göre, 30 yaşındaki Giovanni Lazzarini isimli animatörün Facebook sayfasında, alarmı duyduktan sonra çocukları, çoktan sola yatan geminin güvenli bir yerinde topladığını belirterek, çocuklara moral vermek amacıyla arka arkaya Örümcek Adam, Indestructible ve Wonderwoman kostümleri giydiğini, böylece çocukların korkusunu biraz azaltabildiğini yazdı.

Gemiyi terk etmeleri gerektiğini işaret eden sinyali duyunca, çocukları el ele tutuşturarak zincir yaptığını anlatan animatör, kaos ortamında kolaylıkla filika bulamadıklarını, ancak çocuklar sayesinde bir tahliye filikasına binebildiklerini ve sonunda karaya çıkınca çocukların ailelerine kavuştuğunu kaydetti.

-İtalyan basınının kilit tanığı Kişinev'de-

Bu arada, İtalyan medyası tarafından Concordia'nın kaptanıyla ilgili olarak kilit tanık olarak tanıtılan ve kaza sırasında kaptanın yanında olduğu iddia edilen genç Moldovalı kadın, ülkesinin başkenti Kişinev'de bulunuyor.

İtalyan basınına göre, savcıların sorgulamak istediği Domnica Cemortan isimli genç kadın, ifade vermeye hazır olduğunu belirterek, "Annemin yanındayım, saklanmıyorum, çünkü buna gerek yok. Ama ne savcılık ne İtalyan polisi beni aramadı. Yerimi, telefon numaralarımı biliyorlar" diye konuştu.

25 yaşında bir balerin olan ve hem Moldova hem de Rumen uyruğuna sahip bulunan Domnica Cemortan'ı kaza sırasında Kaptan Francesco Schettino'nun davetlisi olabileceği iddia ediliyor.

Genç kadın kaza sırasında arkadaşlarıyla yemek yediğini belirterek, kaptanın köprüde içki içmekte olduğu iddialarını yalanladı ve kaptanın bir "kahraman" olduğunu söyledi.

5 yıldır İtalya'da bu tip gemilerde çalıştığını, ancak bu kez arkadaşlarının doğum günü hediyesi verdikleri için Concordia kruvaziyer gemisinde yolcu olarak bulunduğunu belirten Moldovalı kadın, 23.50'de gemiyi terk ettiğini ve kaptanın o sırada hala köprüde kurtarma operasyonlarını yönettiğini anlattı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209