İsrailli diplomatlara çifte saldırı

İsrail'in Tiflis büyükelçiliği ve Yeni Delhi'deki elçilik personeline bombalı saldırı düzenlendi.

İsrailli diplomatlara çifte saldırı

Hindistan'ın başkentinde bir İsrailli diplomatın aracına bombalı saldırı düzenlendiğini belirtildi. Hindistanlı yetkililer saldırıda iki kişinin yaralandığını duyurdu ancak yaralıların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.

İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü David Goldfarb, patlama olduğu sırada arabanın Büyükelçiliğin yakınında olduğunu kaydetti. Hindistan polisi, elçilik yakınında bir aracın yandığını doğruladı.

TİFLİS BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE BOMBALI SALDIRI

İsrail'in Tiflis büyükelçiliği de elçilik binasına bomalı saldırı düzenlendiğini ancak bombanın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki saldırıda bombanın patladığını doğruladı ancak ölü ya da yaralı konusunda açıklama yapmadı. İsrail gazetesi Haaretz ise, internet sayfasındaki haberinde Yeni Delhi'deki saldırıda bir İsrailli diplomatın aracında yaralandığını yazdı.

Bakanlığın açıklamasında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki bombanın ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İsrail elçiliklerine çifte saldırının, Suriye'nin başkenti Şam'da 2008 yılında bir suikast sonucu öldürülen Hizbullah lideri İmad Mugniye'nin ölüm yıldönümünden dört gün sonraya denk gelmesi dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl İmad Mugniye'nin 3. ölüm yıldönümünde İsrail elçiliklerine bombalı saldırı düzenleneceği tehditleri yapılmıştı.

İSRAİL, İRAN'I SUÇLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hindistan ve Gürcistan’da İsrailli diplomatları hedef alan saldırıların arkasında İran’ın olduğunu iddia etti.

Binyamin Netanyahu, partisi Likud milletvekillerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, Yeni Delhi ve Tiflis’teki saldırıların arkasında İran’ın olduğuna inandığını söyledi.

İsrail’in son aylarda Azerbaycan, Tayland ve başka yerlerde de saldırıları engellediğini belirten Netanyahu, "Bütün bu olaylarda, saldırıların arkasındaki unsurlar İran ve yardımcısı Hizbullah..." diye konuştu.

Hindistan’da, İsrail Büyükelçiliğine ait bir otomobilde meydana gelen patlamada 2 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca, İsrail’in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg’i hedef alan suikast girişiminin, Gürcü polisi tarafından engellendiği kaydedilmişti.

Gürcü basınında, Gerberg’in aracının alt kısmına el bombası monte edildiği ve bombanın Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

"OLAYLA İLGİLİ ARAŞTIRMA SÜRÜYOR"

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, İsrail’in Tiflis Büyükelçiliğinin bir çalışanının aracına patlayıcı madde yerleştirildiğini ve patlayıcının bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlık Yetkilisi Şota Utiaşvili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada İsrail Büyükelçiliğinde çalışan Gürcistan vatandaşının aracına yerleştirilen patlayıcının etkisiz hale getirildiğini belirterek, olayla ilgili araştırma başlatıldığını kaydetti.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze de "Olayla ilgili araştırma bitince bilgi verilecektir" dedi.

Bu arada, İsrail Büyükelçiliğinde şoför olarak çalışan Roman Haçaturyan, arabasını park etmeye çalışırken bir ses duyduğunu ve çıkıp kontrol ettiğinde, aracın alt kısmına bir cisimin yerleştirildiğini farkettiğini anlattı ve vakit kaybetmeden polisi aradığını söyledi.

Güvenlik güçleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayın, Haçaturyan’ın işiyle veya şahsi hayatıyla ilgili olup olmadığı üzerinde duruluyor.

Daha önce ise konuyla ilgili çıkan haberlerde, sözkonusu patlayıcı maddenin İsrail’in Tiflis Büyükelçisinin şahsi aracına yerleştirildiği bildirilmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209