İsrail, El-Aksa'nın altını oymayı sürdürüyor

El-Aksa Müessesesi, Kudüs’te yeni bir rapor yayınladı. Müessesenin raporunda, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında tüneller kazmaya devam ettiği ifade edildi.

İsrail, El-Aksa'nın altını oymayı sürdürüyor

El-Aksa Müessesesi, Kudüs’te yeni bir rapor yayınladı. Müessesenin raporunda, İsrail işgal yönetimi ve icra kurumlarından İsrail Tarihi Eser Yönetimi’nin, Kattan Mağarası’nda, Mescid-i Aksa’nın altında ve eski Kudüs surlarının Sahire ve Amud kapılarının altında tüneller kazmaya devam ettiği ifade edildi.

ÜÇLÜ BAĞLANTI KURMAYI PLANLIYORLAR

Sahire ve Amud kapılarının arasında bulunan Kattan Mağarası’nda uzunlamasına, genişlemesine ve derinlemesine kazılar yapıldığı belirtilen raporda, İsrail Tarihi Eser Yönetimi’nin, daha önce Kudüslülerin evlerinin ve Mescid-i Aksa’nın altında kazıdıkları tünellerle ve kattan mağarasında yaptıkları kazı çalışmalarıyla üçlü bir bağlantı kurmayı planladıklarını söyledi. Müessese, bu plan çerçevesinde eski Kudüs kentinde Talmudi bahçeler inşa ettiklerini ve bu mekanlarda ayin ve konserler yapılmasını gerçekleştirdiklerini ispatladıklarını söyledi.

İSLAM ESERLERİ YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Raporda; İsrail’in, Kudüs’ü Yahudileştirmek için tüm çabalarına hızla devam edildiğine yer verildi. İnşaat ve kazı çalışmalarıyla işgal uygulaması devam ederken bir yandan da Müslümanları Kudüs’ten izole etmek için işgal yönetiminin büyük uğraşı içine girdiğinin belirtildiği raporda, “İnşaat çalışmaları mağarada devam ediyor, mağara hakkında ileri sürülen Yahudilerin geçmişi hakkında sözde belge ve bulgular eşliğinde yabancı turistleri gezdiriyorlar. Mağaranın derinliği, içinde kaldırımların ve yolların geliştirilmesi, Kattan Mağarası, Kudüs’ü Yahudileştirmek için yaptığı planın bir parçası olarak, mağaranın yabancı turist ziyaretine açması ve yerleşim birimleri yapımına hız vermesi, özellikle El Aksa Camii çevresinde Eski Kudüs Şehri içinde İslam eserlerini yok etmek için bir planın parçası dahilinde çalışmalarını yoğunlaştırmaktadır” denildi.

DEMİRCİ: KUDÜS’Ü GÜNDEMİNİZE ALIN

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, raporla ilgili yaptığı açıklamada; İsrail’in Kudüs üzerindeki sinsi planlarını devam ettirdiğine dikkat çekti. Demirci, Müslümanların Kudüs’ü gündemlerine alıp, söz konusu planların bozulması için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini belirtti.

Yüzlerce Filistinli, muhtemel bir baskına karşı koymak içn Mescid-i Aksa’da bekliyor

Kudüs’te ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan yüzlerce Filistinli dün sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’da Siyonistlerin baskın ihtimaline karşı nöbet tutmaya başladı. Mescid-i Aksa’nın çevresine şu anda gergin bir bekleyişin hakim olduğu ve onlarca Siyonist polis ile işgal subayının Mescid-i Aksa’nın avlusunda beklediği, işgal güçlerinin El-Kıbli Mescidi’nin karşısında ve El-Meğaribe Kapısı bölgesinde yoğunlaştığı ifade edildi. Başta Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Abdülazim Selhub ve Vakıflar Müdürü Azzam El-Hatib olmak üzere Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi yetkililerinin de sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’da beklediği ve cemaatten yükselen tekbir sesleri arasında Mescid-i Aksa’nın çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulundukları bildirildi. El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, Likud Partisi üyelerinden bir grubun Mescid-i Aksa’nın enkazı üzerinde sözde heykelin inşasına davet için Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye hazırlandıklarını duyurmuş ve aşırı sağcı Siyonist internet sitelerinde son günlerde Likud Partisi adına yayınlanan ilanlarda, parti üyelerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet edildiğini ve baskında Netanyahu’nun parti içi başkanlık yarışındaki rakibi Moşe Feiglin’in başı çekeceğinin belirtildiğini açıklamıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209