İsrail 'Demir Kubbe' sistemini mi deniyor?

İsrail'in günlerdir Gazze'yi bombalaması dünyada tepkilere neden oldu. Saldırılar Suriye'deki katliama benzetilirken, İsrail'in Gazze üzerinde "Demir Kubbe" sistemini denediği iddia edildi.

İsrail 'Demir Kubbe' sistemini mi deniyor?

İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava saldırıları, ArabNews.com'da Linda Heard tarafından eleştirildi.

Gazze'yi bombalamanın meşru olduğuna inananların vicdanlarını sorgulayan Heard, İsrail'in "belirli hedefler"i vurduğunu iddia etmesinin de inandırıcı olmadığını vurguladı.

Bir bireyin başka bir bireyi öldürmesinin bile yeterince dehşet verici olduğunun dile getirildiği yazıda, cinayetin bir devlet politikası haline gelmesinin anlaşılabilir bir durum olmadığı belirtildi.

İsrailli film yapımcılarının, Mossad'ın Hamas liderlerinden Mahmut el-Mahbuh'u Dubai'deki otel odasında öldürmesini, sözde "tesadüfen buldukları" teması altında komedi filmine dönüştürmeye hazırlandıkları belirtilirken, İsrail'de böyle bir temanın komik bulunmasının tuhaf olduğuna dikkat çekildi.

Suikastlerin ve diğer uluslar üzerine düzenlenen saldırıların milli bir gurur ve eğlence haline gelmesinin, İsrail ile ilgili vicdani sorular yarattığı ifade edildi.

İsrailli diplomatları öldürme amaçlı saldırıları kınayan dünya kamuoyunun, İranlı bilimadamlarına düzenlenen suikastler söz konusu olduğunda aynı hassassiyeti göstermediği savunuluyor.

"Savaş sevici" Netanyahu liderliğindeki İsrail'in, İran'ın nükleer silahlanmasına duyduğu tepkiyi bir üst seviyeye tırmandırarak, yeni füze sistemini Gazze üzerinde denediği iddia edildi.

"Demir Kubbe" sisteminin roket saldırılarına karşı % 90 güvenlik sağladığının tespit edildiği kaydedildi.

Netanyahu yönetiminin toplumu üzerinde yarattığı travmanın boyutları tartışılırken, bir devletin kendi halkının güvenliğini riske atarak, "Demir Kubbe" sisteminin denenmesi için en iyi hedef gibi görülen İslami Cihat'a saldırmasının hukuk dışı olduğu düşünülüyor.

Aralarında bir okul çocuğunun da bulunduğu Gazze kurbanlarının, başta Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere, kendilerini savunmasız ve kaçacak yeri olmayan bir durumda bırakan dünyadaki yönetimleri vicdanında mahkum edeceği dile getiriliyor.

 

 

 

Betül Yurtseven / Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209