'İran bize intihar saldırısı düzenleyecek'

Amerikan Deniz Kuvvetleri'nden Tümamiral Mark Fox, Körfez bölgesinde donanmasını güçlendiren İran'ın intihar saldırılarında kullanılabilecek botlar hazırladığını iddia etti.

'İran bize intihar saldırısı düzenleyecek'

Amerikan Deniz Kuvvetleri'nden Tümamiral Mark Fox, Körfez bölgesindeki Amerikan donanmasının bu tip girişimleri engelleyeceğini söyledi.

Körfez bölgesinde görev yapan Amerikan Beşinci Filosu'nun komutanı olan Fox, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizaltı ve hızlı saldırı gemilerinin sayısını artıran İran'ın büyük savaş başlıklarıyla donatılmış bazı küçük botları intihar saldırıları için kullanabileceğini kaydetti.

Tahran yönetiminin kısa, orta ve uzun menzilli balistik füzeleri ve nükleer programındaki gelişmeleri izlediklerini belirten Fox, İran'ın büyük miktarda mayın stoğu ve halen 10 adet küçük denizaltısı olduğunu belirtti.

Fox, Amerikan donanmasının Körfez'deki saldırı ya da diğer sorunlara karşı hazır olup olmadığıyla ilgili olarak da, tetikte ve hazır olduklarını, Başkan Barack Obama'ya vermek için geniş kapsamlı seçenekler oluşturduklarını kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209