İAÜ: "Türkiye ve Romanya Balkanlardaki Barış ve Huzurun Destekçisidir"

"Romanya- Türkiye: Balkan Coğrafyasının İki Aktörü"

İAÜ:

 İstanbul Aydın Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde "Romanya-Türkiye: Balkan Coğrafyasının İki Aktörü" isimli uluslararası konferans düzenledi.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen uluslararası konferansa Romanya İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu, İstanbul Romen Kültür Merkezi Başkanı Silvana Rachieru ve İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Calin Sınescu konuşmacı olarak katıldılar.

 

Romen Kültür Merkezi'nin Müdürü Silvana Rachieru, konuşmasında İstanbul'daki çalışmalarından ve Birleşmiş Milletler ile aralarındaki ilişkiden söz etti. Rachieru, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine uluslararası ilişkiler bölümlerinin önümüzdeki dönemde daha da önemini artıracağını ve bunun için de yabancı dil bilmenin çok önemli olduğunu söyledi. 

 

Romanya Başkonsolosu Stefana Gravu ise konuşmasında konferansa katılımından onur duyduğunu dile getirerek, dünya da her zaman uluslar arası ilişkiler söz konusu olacak. Kimi zaman karmaşık hale de geldiği düşünülse de yapacağınız meslek çok önemli, dengeleri kurmak ve ilişkileri yürütmek pek de kolay olmuyor. Türkiye ve Romanya Balkanlardaki önemli müttefiklerden iki ülkedir. Barışın ve huzurun sağlanması adına önemli çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye ile ekonomik anlamda da önemli ilişkilerimiz bulunuyor. Türk iş adamlarının ülkemizde büyük yatırımları mevcut. Eğitim alanın da önemli işbirlikleri yapıyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi ile de ülkemizdeki birçok önemli eğitim kurumunun anlaşması bulunmaktadır dedi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nin öğrencilerini de Romanya'da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

 

 



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209