Fransa Savunma Bakanı Libya'da

Fransa Savunma Bakanı Gerard Longuet, Libya Savunma Bakanı Usama Cuveli'yi ziyaret etti. İki ülke arasında askeri anlaşmalar imzalandı.

Fransa Savunma Bakanı Libya'da

Libya'nın başkenti Trablus'daki Corinthia Otel'de bir araya gelen iki bakan, bazı askeri konularda anlaşma imzaladı.

İmza töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Gerard Longuet, Fransa'nın iç savaş sırasında en başından beri Libya halkının yanında olduğunu ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Ziyarette çok önemli anlaşmalar imzaladıklarını belirten Longuet, ''Deniz sınır güvenliği, Libya limanlarında bulunan patlamamış bombaların ve batık gemilerin temizlenmesi ve ileri düzeyde dalgıç eğitimi konularını görüştük'' dedi.

Önümüzdeki dönemde Libyalı pilotların Fransa'da eğitimlerini sağlayacaklarını vurgulayan Longuet, şunları söyledi:

''Bununla birlikte Fransız savaş pilotları da Libya ordusunun kalkınması için yardıma hazır bulunacak. Libya deniz güvenliğinin, önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği'nin sınır güvenliğini koruyacak şekilde güvenli hale getirilmesi için Fransa gerekli yardımlarda bulunacak. Libya ile Fransa havayolları birçok konuda birlikte hareket edecek. Libya ve Fransa ilişkileri gelecekte çok daha sağlam temeller üzerine oturtulacak.''

Libya Savunma Bakanı Cuveli de Fransa'nın Libya halkına ve hükümetine verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacaklarını bildirdi.

Libya ile Fransa'nın tarihten gelen dostluk ilişkilerinin bulunduğuna dikkati çeken Cuveli, şunları kaydetti:

''Hem ekonomik hem siyasi hem de askeri olarak Libya ve Fransa ilişkileri çok daha iyi noktalara gelecek. Libya, Fransa'nın savunma alanındaki tecrübelerinden gelecekte faydalanacak. Yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda Libyalı dalgıçlar ve pilotlar Fransa'da eğitim görecek. Fransa'da tedavileri devam eden 72 ağır yaralı Libya askerine gösterdikleri ilgiden dolayı da teşekkür ederiz.''

Cuveli, bir gazetecinin, ''Muammer Kaddafi'nin en küçük oğlu olan Hamis Kaddafi'nin Kufra bölgesinde bulunduğu doğru mu?'' sorusunu, ''Şu anda elimizde böyle bir bilgi yok'' diye yanıtladı.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209