Eroğlu: Anlaşma arayışı içerisindeyiz

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ''mühim olanın iki halkın barış içinde yaşayabileceği bir anlaşmayı sağlamak olduğunu'' ifade etti.

Eroğlu: Anlaşma arayışı içerisindeyiz

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Bekir Volkan başkanlığındaki KKTC'yi Tanıtma ve Yaşatma Derneği heyetini kabul ederek bir süre görüştü. Dernek yetkilileri, Eroğlu'na yaptığı çalışmalarda destek verdi.

Eroğlu, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Kıbrıs davasının Anavatan Türkiye ile ortak bir dava olduğunu belirterek, ''Halkımızın menfaatlerini düşünerek, Anavatan Türkiye'nin de bu topraklarda hakkı ve menfaatleri olduğunun bilincindeyim ve Kıbrıs Türk halkını memnun edecek bir anlaşmaya varabilmek için halkımın da desteği ile çalışıyorum'' dedi.

Derviş Eroğlu, ''Mühim olan iki halkın barış içinde yaşayabileceği bir anlaşmayı sağlamaktır. Mühim olan Kıbrıs'ta yaşayan ve yaşayacak olan Türklerin bu topraklarda huzur, güven ve tabii ki refah içerisinde yaşamasını sağlayacak bir anlaşmaya varmaktır. Bugünlerden daha kötü olmayacak, bugünlerden çok daha iyi olacak bir yaşam fırsatı verecek bir anlaşma arayışı içerisindeyiz'' diye konuştu.

-''Tüm tarafların görüşlerini alarak Grentree'ye gideceğim''-

22-24 Ocak'ta New York Greentree'de yapılacak Kıbrıs zirvesi öncesi verilen destek ve güvenin önemine de işaret eden Eroğlu, zirve öncesi Meclis'i, Halk Konseyi'ni ve Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen parti başkanlarının ve temsilcilerinin yer aldığı Meclis Platformu'nu, Meclis'te temsil edilmeyen partileri bilgilendirerek, tüm tarafların görüşlerini alarak Greentree zirvesine gideceğini kaydetti.

Eroğlu, hedeflerinin Kıbrıs Türk halkını mutlu edecek ve referandumda ''evet'' diyebileceği bir anlaşma yapmak olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Kabulde, KKTC'yi Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Bekir Volkan, desteklerinin bir göstergesi olarak Cumhurbaşkanı Eroğlu'na plaket ve çiçek takdim etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209