DSİ, Somali'deki ilk kuyusundan suya ulaştı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) ekibinin çalışma başlattığı ilk kuyuda su bulundu.

DSİ, Somali'deki ilk kuyusundan suya ulaştı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda açlık ve kuraklık tehlikesi yaşayan Mogadişu'da çalışmalarını sürdüren DSİ ekibi, Medine bölgesindeki Kızılay çadırkenti yanında 10 gün önce başlattığı çalışmalarda mutlu sona ulaştı.

DSİ Somali Koordinatörü jeofizik mühendisi Musa Yılmaz'ın başkanlığındaki 7 kişilik ekip, yaklaşık 90 metre derinlikte içilebilir tatlı su buldu.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somali'ye temiz su temini projesi kapsamında ilk sondaj kuyusunda su bulunduğunu, su miktarının saniyede yaklaşık 10 litre olarak ölçüldüğünü belirtti.

Kuyudan içilebilir kalitede su çıkarıldığını ifade eden Yılmaz, ''Şehir şebekesinden daha kaliteli olduğunu düşünüyoruz. Tahlil yapılacak, ama ilk gözlemlerimiz bu yönde'' diye konuştu. Çadırkentin şu ana kadar olan su ihtiyacını geçici olarak tankerlerle karşıladıklarına işaret eden Yılmaz, çadırkente günde yaklaşık 40 ton su ulaştırdıklarını, bundan sonra Kızılay çadırkentinde tankere ihtiyaç kalmayacağını belirtti.

Yılmaz, çıkarılan suyun dalgıç pompayla çadırkentin tanklarına, oradan da şebekeyle kampa ulaştırılacağını kaydetti.

Yılmaz, yeni sondaj çalışmalarını TİKA'nın göstereceği yerlerde, yeni yapılacak Türkiye Büyükelçiliği sahasında ve hastanelerin olduğu bölgelerde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209