Diplomatik pasaportlar kısıtlandı

Avusturya'da diplomatik pasaportlara kısıtlama getiren yasa tasarısı Bakanlar Kurulunun bugünkü toplantısında kabul edildi

Diplomatik pasaportlar kısıtlandı

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger'in hazırlattığı yeni yasa ile cumhurbaşkanı, başbakan, hükümet üyeleri ve diplomatların dışındaki kişilere diplomatik pasaport verilmemesi öngörülüyor.

Yeni yasa ile ilgili basına bilgi veren Spindelegger, pasaport yasasında değişiklik yapmadan önce uluslararası uygulamaları incelediğini ve yeni yasanın hazırlanmasında Almanya'daki uygulamayı örnek aldığını söyledi.

Yeni yasa ile aktif görevdeki milletvekilleri de diplomatik pasaport alamayacak. Sadece devlet adına resmi görevle yurt dışına gidecek olan milletvekilleri diplomatik pasaport talebinde bulunabilecek.

Eski yasa ile bugüne kadar diplomatik pasaport alan milletvekili, emekli diplomatlar, eski cumhurbaşkanı veya kilise temsilcileri de sahip oldukları diplomatik pasaportları üç ay içinde iade edecek.

Bakanlar Kurulunda kabul edilen yeni pasaport yasasının ulusal mecliste görüşülüp onaylanmasından sonra yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209