Clinton'dan Rusya ve Çin'e Suriye eleştirisi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya ve Çin'in Suriye konusundaki tutumunu şiddetle eleştirdi.

Clinton'dan Rusya ve Çin'e Suriye eleştirisi

Suriye'nin Dostları Grubu Uluslararası Konferansı dolayısıyla Tunus'ta bulunan Clinton, basına yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyinin Suriye'ye karşı harekete geçmesini veto eden Çin ve Rusya'nın bu tutumunun ''alçakça'' olduğunu söyledi.

Konuyu gerektiği sıklıkta BM'ye taşıyacaklarını belirten Clinton ''Ancak Rusya ve Çin hükümetlerinin tavrını değiştirmemiz gerek'' diye konuştu.

Konuşmasında Suriye yönetimini de uyaran Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, sivil halka güç kullanmaya devam etmesi durumunda kendi güvenlik güçlerince devrileceğini söyledi. Clinton rejime karşı çıkan askerin zaten muhaliflerin safına geçtiğine dikkati çekti.

Clinton şöyle konuştu:

''Pek çok kaynaklardan da biliyoruz ki Esad'ın çevresindekiler arasında her iki seçeneğe de yatırım yapanlar, bu katliama katılmıyorlar. Bu katliamı sürdürmeyi reddetmeleri onları sadece Suriye halkının değil, dünyanın her yanındaki vicdan sahibi insanların gözünde de birer kahraman yapıyor.

Tunus'ta ve Mısır'da geçen yıl olduğu gibi ordunun pek çok durumda halk tarafından tutulmayan liderleri devirmek için devreye girdiğine işaret eden Clinton, ''Bunun geçen yıl başka ortamlarda olduğunu gördük ben bunun Suriye'de de böyle olacağı kanaatindeyim'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209