Cameron: Korkunç rejim hesap verecek

AB devlet ve hükümet başkanları halka şiddet politikasından vazgeçmeyen Suriye yönetimine yeni yaptırımlar hazırlanmasını istedi.

Cameron: Korkunç rejim hesap verecek

Brüksel'de toplanan liderlerin onayına sunulan taslak kararlarda ''Suriye rejimine yönelik daha fazla kısıtlayıcı yaptırımların hazırlanması'' için AB dışişleri bakanları görevlendirildi.

Taslak kararlarda ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye yönelik kararların alınmasını engelleyen Rusya ve Çin'e ''şiddetin durdurulması konusunda işbirliği yapmaları'' çağrısına yer verildi.

AB, Suriye'de birinci yılını doldurmaya yaklaşan şiddet politikası nedeniyle Devlet Başkanı Beşşar Esad ve yakınları dahil 100'den fazla sorumlunun malvarlıklarını dondurarak vize yasağı getirmişti.

Suriye'den petrol ithalatını Eylül ayında durduran AB, geçen hafta da Suriye Merkez Bankası'nın AB'deki aktiflerini dondurma, Suriyeli kamu kuruluşları ve merkez bankasıyla altın, kıymetli maden ve elmas ticaretini durdurma ve Suriyeli havayolu şirketlerinin kargo uçuşlarını yasaklama kararı almıştı.

Bu arada AB zirvesine katılan İngiltere Başbakanı David Cameron, basına yaptığı açıklamada, Suriye'de sivillere karşı işlenen suçlarla ilgili delil toplanarak rejimden hesap sorulmasını istedi.

Cameron ''Şimdiden delil toplamaya başlayalım, ne kadar zaman alırsa alsın bu korkunç rejimin hesap vereceği gün gelecektir'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209