Bulgaristan'da binlerce kişi sokağa indi

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) anlaşmasına karşı Bulgaristan'ın başlıca büyük kentlerinde binlerce kişi yürüyüş yaptı.

Bulgaristan'da binlerce kişi sokağa indi

Fikir eserleri üzerinde hak sahibi olanların internete doğrudan müdahale etmesine imkan veren bir sansür anlaşması olarak gösterilen ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) anlaşmasına karşı Bulgaristan'ın başlıca büyük kentlerinde binlerce kişi yürüyüş yaptı.

Başkent Sofya'nın Halk Kültür Sarayı (NDK) önünde toplanan yaklaşık 5 bin 500 gösterici ana caddelerde yürüyüş yaparak Parlamento önünde gösteri düzenledi.

"ACTA'yı imzala, bir sonraki seçimleri kaybet" sloganı ile yapılan gösteride, yüzlerine maske takarak, internet ortamındaki kişisel özgürlüklere müdahalelere karşı çıkan göstericiler yürüyüşü parlamento binası önünde tamamladı.

Yüzlerce polis ve jandarma görevlisinin parlamento önünde oluşturduğu barikat karşısında sloganlar atan göstericiler, Bulgaristan'ın sessizce imzaladığı ACTA anlaşmasının milletvekilleri tarafından onaylanmamasını talep etti.

Göstericiler, "ACTA bizi yazar George Orwell'in kaleme aldığı 1984 adlı romanın temasına geri götürür" açıklamasında bulundular.

Ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Genel Başkanı ve Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı Sergey Stanişev, medyaya açıklamasında, "Sokaklara dökülen halkın kin ve nefretini son derece haklı ve anlamlı görüyorum. Bulgaristan hükümeti de aklını kullanarak yaptığı hatayı telafi etmek üzere anlaşmadan geri çekilmelidir" dedi.

İktidardaki GERB (Arma) Partisinin Avrupa Parlamentosu heyeti adına konuşan GERB milletvekili Andrey Kovaçev, "Biz de Avrupa Parlamentosunda oylama yapılırsa ACTA'nın onayına karşı oy kullanacağız. Özgürlük bizim için de her şeyden önemli" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı olağanüstü güvenlik önlemlerin sayesinde tüm gösteriler olaysız sona erdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209