BM'den İranlı bilim adamı için kınama çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Tahran'da İranlı bilim adamının öldürülmesiyle ilgili olarak ''Bu kınanması gereken bir saldırıdır'' dediği bildirildi.

BM'den İranlı bilim adamı için kınama çağrısı

BM Sözcü Yardımcısı Eduardo Del Buey, İranlı bilim adamı Ahmedi Ruşan'ın hafta başında Tahran'da öldürülmesine ilişkin olarak Genel Sekreterin düşüncelerinin sorulması üzerine, Genel Sekreterin Beyrut'ta yaptığı bir açıklamada, ''Sivilleri ve bilim adamlarını hedef alan terör saldırıları ve suikastler güçlü şekilde kınanmalıdır, bu durum kesinlikle kabul edilemez. İnsan Haklarının korunması gerekir'' dediğine dikkat çekti.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Kazayi iki gün önce Genel Sekreter Ban ve Güvenlik Konseyine yazdığı mektupta, bilim adamının öldürülmesinin ''son derece zalimce, insanlık dışı bir terör eylemi'' olduğunu belirterek onlardan bu terör saldırısını en güçlü şekilde kınamalarını ve terörizmle mücadelede etkili önlemler almalarını istemişti. Ancak Güvenlik Konseyi saldırının kınanmasıyla ilgili bir girişimde bulunmadı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209