Beşir Atalay Tunus'ta

Arap Baharı'nı tetikleyen Yasemin Devrimi'nin 1. yıl dönümünü kutlamak için Tunus'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Tunus liderleri ile görüşmelerini bugün de sürdürdü.

Beşir Atalay Tunus'ta

Tunus'ta yeni kurulan hükümetin Başbakanı Hamad Cebali, Atalay'ın kaldığı otelde Türk heyetle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda Atalay'a AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Türkiye'nin Tunus büyükelçisi Akın Algan eşlik etti. Tunus tarafında ise Nahda lideri Raşid Gannuşi de yer aldı.

Tunus Başbakanı Hamad Cebali, Tunus'ta demokratik seçimler ardından kurulan yeni hükümete Türkiye hükümetinin gösterdiği yakınlık ve destekten dolayı şükranlarını ifade etti. Üç partili koalisyon hükümetinin büyük ortağı en Nahda partisi üyesi olan Başbakan Cebali, Türkiye'nin son yıllarda geçirdiği deneyimler ve birimiklerinden yararlanmak istediklerini, Türkiye ile her alanda işbirliğinin güçlendirilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da demokratik seçimler ardından Tunus'ta kurulan koalisyon hükümetinin, halkın beklentilerini karşılamak için zorlu bir görevle karşı karşıya olduğunu ancak azim ve kararlılıkla çalışılması durumunda tüm zorlukların aşılabileceğini söyledi. Atalay, Türkiye'de hükümet olarak Tunus'a ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Basına kapalı yapılan çalışma kahvaltısı bir buçuk saat sürdü.Atalay, cuma geldiği Tunus'ta dün de resmi kutlama törenlerine katılarak bir konuşma yapmış, ardından Tunus Cumhurbaşkanı Dr Monsıf Marzuki'yi cumhurbaşkanlığı sarayında ziyaret etmiş ve akşam da En Nahda hareketinin lideri Raşid Gannuşi ile biraraya gelmişti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindeki heyet bugün Türkiye'ye dönüyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209