Berdimuhamedov'a Gül ve Erdoğan'dan mesaj

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, devlet başkanlığı seçimlerini ezici bir çoğunlukla kazanan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'a tebrik mesajı gönderdi.

Berdimuhamedov'a Gül ve Erdoğan'dan mesaj

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, seçim sonuçlarının kardeş Türkmen halkının Berdimuhamedov'a olan güven ve teveccühünü bir kez daha teyit ettiğini belirtti.

Gül mesajında şunları kaydetti:

''Aynı milletin iki ayrı devleti olan Türkiye ve Türkmenistan arasındaki müstesna ilişkilerin, dirayetli liderliğinizde bundan sonra da her alanda gelişmeye devam edeceğine inancım tamdır. Bu kapsamda devlet başkanlığı görevine yeniden seçilmenizin ardından ilk yurt dışı ziyaretinizi, üstelik dost ve kardeş ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 20. yıl dönümünde Türkiye'ye gerçekleştirecek olmanız bu inancımı bir kez daha artırmaktadır.''

Başbakan Erdoğan da mesajında, barış ve sükunet içinde düzenlenen seçimlerde elde edilen başarının, Berdimuhamedov'un dirayetli liderliğinde gerçekleştirmekte olduğu büyük kalkınma hamlesinin kardeş Türkmen halkı tarafından desteklendiğinin bir kere daha teyit edildiğini vurguladı.

Mesajında, ''Türk ve Türkmen halkları arasındaki sarsılmaz kardeşlik bağlarından güç alan kapsamlı işbirliğimizin, bundan önce olduğu gibi, gelecek dönemde de her alanda yeni ufuklara doğru daha da güçlenerek ilerleyeceğine yürekten inanmaktayım. Ayrıca Devlet Başkanlığı görevinizi yeniden üstlendikten sonra ilk ikili resmi yurt dışı ziyaretinizi ülkemize gerçekleştirecek olmanız bizleri ziyadesiyle gururlandırmaktadır'' ifadesini kullanan Erdoğan, Berdimuhamedov'u bir kez daha tebrik etti.

Berdimuhamedov'u Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko gibi mevkidaşları da tebrik etti.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209