Ban'a Gazze'de ayakkabı ve taşlı protesto

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un sözcüsü Martin Nesirky, Genel Sekreterin Filistinliler'in hayal kırıklıklarını ve endişelerini paylaştığını söyledi.

Ban'a Gazze'de ayakkabı ve taşlı protesto

Sözcü Nesirky, gazetecilerin, Gazze'ye girişinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un konvoyuna taş ve ayakkabı fırlatılmasına ilişkin soruları üzerine, olay sırasında Genel Sekreterin aracının içinde olduğunu, aracın zarar gördüğünü sanmadıklarını söyledi.

Nesirky şöyle konuştu:

''Genel Sekreter Ban, bu sabah geçiş noktasında bulunan kişilerin hayal kırıklıklarını ve endişelerini paylaşıyor. Zaten bu yüzden Gazze'ye 3 kez gitti ve Filistinliler'in Gazze'deki sosyal, ekonomik ve insani sorunlarını ve serbest dolaşım hakkının önemini her yerde vurguluyor. Genel Sekreter İsrail'den Gazze üzerindeki kısıtlamalarını tamamen kaldırmasını istiyor.''

Genel Sekreterin Filistinli sivil toplum gruplarıyla neden görüşmediğinin sorulması üzerine de Nesirky, ''Aslında Genel Sekreterin sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle önceden ayarlanmış bir randevusu vardı. Ancak bu temsilcilerin toplantıya katılmak istemedikleri anlaşıldı. Genel Sekreter bunun kaçırılmış bir fırsat olduğunu düşünmekte ve İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli tutukluların durumundan endişe duymaktadır'' dedi.

BM kulislerinde Ban'ın İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinliler'in aileleri arasında Hamas temsilcileri olabileceği düşüncesiyle sivil toplum temsilcileriyle görüşmeye katılmak istemediği konuşuluyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209