Bahreyn'de ayaklanmanın yıldönümü

Bahreyn'de ayaklanma hareketinin başlamasının yıl dönümünde, polis Şii göstericileri güç kullanarak dağıttı.

Bahreyn'de ayaklanmanın yıldönümü

Başkent Manama'daki ayaklanmanın sembolü İnci Meydanı'na ulaşmaya çalışan genç eylemciler, emniyet güçlerinin oluşturduğu barikatları aşamadı.

Yandaşlarını harekete geçirmek için sosyal medyayı geniş biçimde kullanan ''14 Şubat Gençleri'' adlı grubun çağrısıyla gösteri düzenleyen gençleri polis, göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve özellikle plastik mermi kullanarak dağıttı.

Eylemciler ve Genç Bahreynliler İnsan Hakları Derneği, aralarında 9 kadın eylemcinin de bulunduğu çok sayıda göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.

Resmi haber ajansı BNA, gözaltına alınan bir grup sabotajcının yargılanacağını belirterek, bu kişilerin Manama yakınlarındaki Şii köyü El Mukşa'nın elektrik trafosunu kundakladıklarını ve yangını söndürmeye gelen sivil savunma ekiplerine molotof kokteyli attıklarını duyurdu.

Görgü tanıkları, başlıca karayolları ve Manama'nın etrafındaki Şii köylerinin girişlerine buraların sakinlerinin gösterilere katılmasını engellemek için önemli miktarda güvenlik görevlisi yerleştirildiğini dile getirerek, bu köylere giriş çıkışların sürekli denetim altında olduğunu söyledi.

Bahreyn'de çoğunluğu oluşturan Şiilerin başını çektiği ayaklanma hareketi, Sünni kraliyet ailesi tarafından yönetilen ülkede anayasal monarşi talebinde bulunuyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209