Avukatlar adalet sarayını işgal etti

Yunanistan'da, devlet yardımlarının kısıtlanmasını protesto eden yerel yönetim çalışanları Atina'da gösteri düzenledi.

Avukatlar adalet sarayını işgal etti

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde uygulamaya koyduğu reformlara toplumun tüm kesimlerinden tepkiler sürerken, devlet yardımlarının kısıtlanmasını protesto eden yerel yönetim çalışanları Atina'da gösteri düzenledi.

Attiki bölgesinde yer alan tüm belediyelerin 4 saatlik iş durdurma eylemiyle desteklediği eylem çerçevesinde Atina'da İçişleri Bakanlığı'nın önünde gerçekleştirilen gösteriye 400'e yakın belediye başkanı ve belediye meclis üyesi katıldı.

Belediye başkanlarının toplu halde İçişleri Bakanı Tasos Yanniçis ile görüşme talebinin reddedilmesi üzerine göstericilerle polis arasında gerginlik yaşandı. İçişleri Bakanlığı önünde önlem alan polise taş ve su şişeleri fırlatan göstericiler, Yanniçis'in belediye başkanlarından oluşan bir heyeti kabul etmesiyle dağıldı.

Diğer yandan, reformlar çerçevesinde özlük haklarıyla ilgili yapılan düzenlemelere itiraz eden avukatların başlattığı 48 saatlik grev sürerken, Korinthos'da avukatlar adalet sarayını işgal etti.

Korinthos Barosu Başkanı Panayotis Nikolopulos, işgal eyleminin greve katılmayan bazı baroların davalarda yer almamalarını sağlamak için yapıldığını belirtti.

Bu arada, başkent Atina'da, Atina metrosu, şehir otobüsleri ve tram çalışanları da yarın saat 11.00 ile 15.00 arasında iş durdurma kararı aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, işten çıkarılmaları ve yeni iş koşullarını protesto amacıyla yapılacak iş bırakma eyleminin hükümete uyarı anlamında olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209