ASKON üyesi bir grup işadamı Irak'a çıkarma yaptı

ASKON üyesi bir grup işadamı Irak'a çıkarma yaptı. Kerkük, Erbil ve Süleymaniye'yi gezen heyete en çok talep Kerkük'ten geldi. Kerkük

ASKON üyesi bir grup işadamı Irak'a çıkarma yaptı

 ASKON ÜYELERİ YURTDIŞI GEZİLERİ İLE YENİ PAZAR ARAYIŞLARINA DEVAM EDİYOR.

ASKON üyesi bir grup işadamı Irak'a çıkarma yaptı. Kerkük, Erbil ve Süleymaniye'yi gezen heyete en çok talep Kerkük'ten geldi.

Kerkük İşadamları Derneği Başkanı Suphi Mutapçı, 'Türk kardeşlerimizi yatırıma bekliyoruz, buna ihtiyacımız var' dedi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), hafta sonu 50 iş adamıyla Irak'a çıkarma yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş adamlarıyla Irak'ta incelemelerde bulunan ASKON heyeti, sırasıyla Kerkük, Süleymaniye ve Erbil'de iş adamları ve resmi makamlarla temaslarda bulundu. Gezinin ilk günkü programı Kerkük'te gerçekleştirildi. Kerkük'e giden Türk iş adamlarını burada, Kerkük İşadamları Derneği heyeti ve bölge milletvekilleri Eşref SALİHİ, Cala NAFITÇI karşıladı.

ACİL YATIRIM ÇAĞRISI

Kerkük’te Abdullah Restaurant'ta gerçekleşen programda iki tarafın işadamları karşılıklı olarak yatırım potansiyeli hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Programda konuşan Kerkük İşadamları Derneği Başkanı Suphi Mutapçı, Kerkük'te birçok alanda acil yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Öncelikle, yol, alt yapı, sosyal alanlar gibi ciddi eksikliklerin bulunduğuna dikkat çeken Suphi, 'Bizim dinimiz de bir dilimiz de bir. Türk kardeşlerimizi burada yatırıma bekliyoruz. Burada onlara yardımcı olmak için hazırız. Her konuda Kerkük'ün ihtiyacı var. Türk iş adamları buraya gelsinler ve yatırım yapsınlar' diye konuştu.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da, Irak'ta geçmişten gelen savaş ortamının yerini şimdi ekonomik savaşa bıraktığını ifade etti. Irak'ta ekonomik anlamda büyük boşluk olduğunu ve yatırım olarak ciddi potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirten Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Burada karşılıklı tecrübelerimizi birbirimize aktarmalıyız. Nasıl bir katma değer oluşturabiliriz bunun yollarını araştırmalıyız. Kerkük bizim 83'üncü vilayetimiz. Burayı sahipsiz bırakamayız. Hem biz hem de Türkmen kardeşlerimiz uluslar arası tezgahların oyunlarına gelmemeliyiz."
İkili görüşmeler Haziranda başlıyor.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Kerkük'ün şehir olarak petrol potansiyelinden yeterince nasiplenememiş bir görüntüsü olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Buradaki insanların başta konut olmak üzere Türkiye'de üretilen bütün malzemelere ihtiyacı var. Buna paralel Süleymaniye ve Erbil'deki kardeşlerimizi Türkiye'ye davet etmek suretiyle Haziran ayında ikili görüşmeler yapacağız."

Yoğun tempo

ASKON heyeti Kerkük temaslarının ardından Süleymaniye'ye hareket etti.
15 Nisan 2012 Pazar günü Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında Süleymaniyeli işadamları ile ikili iş görüşmelerinde bulunan ASKON Heyeti Süleymaniye Ticaret Odası Başkanı Yassin Rahim Faraj ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Faraj ve Yönetim Kurulu Üyeleri ASKON’lu işadamlarını Kuzey Irak’ta yatırım yapmaya davet etti. Toplantı sonrasında ayrıca Süleymaniye İşadamları Derneği üyesi 15 kişiden oluşan heyetle görüşen ASKON'lu iş adamları daha sonra valiliğe bir ziyarette bulundu.

Gezinin son gününde de Erbil Ticaret Odası heyetiyle görüşmeler gerçekleştirildi ve Genel Ticaret Merkezi (Newland Company) gezilerek incelemeler bulunuldu. Erbil Ticaret Odasında yapılan görüşmelerde, Erbil Ticaret Odası Başkanı Soran AZİZ, “Irak’ta Türk mallarının talep edilmesinin kendisini gururlandırdığını pazarda Türk imajının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı”. Konuşmasının devamında AZİZ, “Bölgede potansiyel çok, hedefimiz Erbil’i yeni bir Dubai yapmak. Burada 6 günde tek başınıza şirket kurabilirsiniz” dedi.

Serra-Seranit'ten Erbil'e showroom

Heyetteki 50 işadamından Yeni markasının reklam yüzünü Penolepe Cruz yapan Seranit, başta olmak üzere birçok işadamı yeni bağlantılarla Türkiye’ye döndüler.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209