Arjantin'de Prens William'a öfke

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William, altı hafta boyunca kraliyet hava kuvvetleri (RAF) arama ve kurtarma pilotu olarak görev yapmak üzere Falkland Adalarına gitti.

Arjantin'de Prens William'a öfke

İngiliz basını, Prens William'ın görevlendirilmesinin, Birleşik Krallık ile Arjantin arasında adaların egemenliğine ilişkin artan gerginlik sırasında gerçekleştiğine ve bunun Arjantin'i öfkelendirdiğine dikkat çekiyor.

İngiltere donanması, gerginliğin tırmanmasının ardından, bölgeye gelecek aylarda en büyük savaş gemilerinden birini göndereceğini açıklamıştı. Ancak İngiliz Savunma Bakanlığı geminin gönderilmesinin ve Prens William'ın burada görevlendirilmesinin artan gerginlikle ilgili olmadığını, bunların uzun süre önce planlandığını bildirdi.

Arjantin'in 1833'den bu yana İngiltere'nin kontrolünde olan Falkland Adaları'nı 1982'de işgal etmesi iki ülke arasında savaşa yol açmıştı. Bir hafta süren savaş sonrasında İngiltere adalarda kontrolü yeniden ele geçirmişti. Savaşta Arjantin'den 650, İngiltere'den ise 255 asker ölmüştü.

Arjantin, 19'uncu yüzyıldan beri egemenliği tartışma konusu olan adaların statüsü konusunda İngiltere'yi müzakereye ikna etmeye çalışıyor. Atlas Okyanusu'nun güneyindeki adalarda halkın çoğunluğu İngiliz egemenliğinde kalmak istiyor ve adalarda hala bin İngiliz askeri bulunuyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209