Almanlar gelecekten umutlu

Almanya'da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre halkın büyük çoğunluğu geleceğe umutla bakıyor.

Almanlar gelecekten umutlu

Deutsche Bank tarafından sonuçları bugün Frankfurt kentinde açıklanan araştırmaya göre, halkın yüzde 82'si, kendi kişisel durumunun aynı düzeyde iyi kalacağına ya da durumunun daha iyi olacağına inanıyor.

Özellikle genç nesilin geleceğe büyük ümitlerle baktığı ve 18 ila 29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 53'ünün bu yıl kişisel durumlarının geçen yıla göre daha iyi olacağına inandığı belirtilen araştırmada, bu oranın 50 ila 69 yaş arasındaki insanlarda sadece yüzde 13 olduğuna dikkati çekildi.

Bankanın binden fazla kişiyle yaptığı araştırmanın sonuçlarında, tüketim konusunda ise vatandaşların daha temkinli olduğu ve halkın sadece yüzde 17'sinin bu yıl, geçen yıla göre tüketim için daha fazla para ayırmayı düşündüğü ifade edildi. Halkın yaklaşık yarısı, geçen yıl olduğu gibi aynı miktarda para harcamayı düşünürken, daha az para harcamak isteyenlerin oranının da yüzde 37 olduğu kaydedildi.

Almanların en fazla parayı seyahat için harcadığına işaret edilen araştırmada, seyahat ve tatil için daha fazla para harcamak isteyenlerin oranının yüzde 47 olduğu belirtildi. Vatandaşların yaklaşık üçte biri yeni mobilya ve kendi evi için para harcamayı severken, her 5 kişiden birinin de bir otomobil ya da motosiklet almak istediği bildirildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209