Ahmedinejad 3 yıl sonra ilk kez katıldı

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Ayetullah Rafsancani başkanlığındaki toplantıya katıldı

Ahmedinejad 3 yıl sonra ilk kez katıldı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yaklaşık üç yıl aradan sonra daimi üyesi ve katılmakla mükellef olduğu Düzenin Yararını Teşhis Konseyi toplantısında hazır bulundu.

Devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın üç yıl aradan sonra Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin başkanlığındaki Düzenin Yararını Teşhis Konseyi toplantısına katıldığını duyurdu.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi'nin daimi üyelerinden olan Ahmedinejad'ın yasalara göre toplantılarda hazır bulunması gerekiyor.

Basında yer alan haber ve yorumlarda, Ayetullah Rafsancani ile siyasi görüş ayrılıklarından dolayı Ahmedinejad'ın toplantılara katılmadığı belirtiliyordu.

24 Haziran 2005'te ikinci tur seçimlerde Rafsancani'yi geride bırakarak Cumhurbaşkanı seçilen Ahmedinejad, 12 Haziran 2009'da yeniden Cumhurbaşkanı olduğu seçimlerde de Ayetullah Rafsancani'nin desteklediği adaylara karşı yarışmıştı.

Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney, 8 Nisan'da Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkan ve üyelerini kabul etmişti.

Uzun bir aradan sonra aynı toplantıda bir araya gelen Ahmedinejad ve Rafsancani, selamlaşmış ve hal hatır sormuşlardı.

Ülke siyaseti ve yönetiminde ağırlıkları olan iki lider arasındaki buzların baharla birlikte eriyip erimeyeceğini zaman gösterecek.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209